dochucovadlo

Domácí směs koření Za’atar

Tato směs koření a bylinek je velmi variabilní. Nezáleží jen na regionech, ale také na rodinách či kuchařích, kteří ji připravují a své recepty pečlivě taj...

Šípkový ocet -praktický návod krok za krokem

Šípků je v tomto období všude plno.Krásně se červenají na keřích, některé jsou už sice změklé, ale to vůbec nevadí. Vyrobte si z nich snadno a prakticky za...

Cajun směs koření a bylinek

Koření používám celoročně, ale s příchodem podzimu a na zimní měsíce se ráda vracím k výrazným a pikantním chutím. Cajunské koření se velmi snadno připravu...

Domácí kořenící směs Jamajský Jerk

Některá koření se nedají snadno sehnat v obchodech a někdy ani online. V těchto případech je lepší připravovat směsi přímo doma. Z receptu jsem vyřadila př...

Dukkah – egyptská směs koření

Dukkah  je egyptská směs koření, která se v egyptské tradici podává s malou miskou extra panenského olivového oleje, kde se plochý chléb namočí a poté se p...

Sušené bylinkové dochucovadlo s vůní citrónu

Připravte si zdravé a chutné domácí dochucovadlo bez éček a glutamátu, které využijete do všech možných pokrmů.

Domácí omáčka Teriyaki

Tuto rychlou domácí Teriyiaki omáčku můžete použít jako dochucovadlo vašich asijských pokrmů. Budete jím mít během několika minut hotovou a v lednici vždy ...

Dýňový parmazán (vegan)

Skvělý kondiment, který dochutí jídla typu těstoviny, rizota, polévky, saláty a další dobroty! Doporučujeme umístit na stůl místo solničky.

Vaječné gomasio

Černá sůl Kala namak má silně vajíčkové aroma, ale tepelnou úpravou se postupně ztrácí. Jak tedy jídlům dodat vajíčkovou chuť, když solení hotového pokrmu ...

Gomasio se spirulinou

Pokud potřebujete dochutit obilovinu, salát nebo jakékoliv jiné již hotové jídlo, léčivé gomasio je skvělou volbou. Toto gomasio jsem ochutnala na Bali a ú...

Gomasio

Gomasio je nejen skvělé dochucovadlo salátů a teplých jídel, ale také léčebný prostředek. Léčí pálení žáhy, překyselení, podporuje imunitu a trávení.