PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Jediná esej G. Ohsawy dostupná v češtině. Jde o překlad kapitoly z jeho klíčové knihy You Are All Sanpaku, zamýšlí se zde nad vztahem stravy a pohlaví – jak vhodná strava lidskou pohlavnost a pohlavní pud posiluje a kultivuje, zatímco nevhodná strava člověku na sexualitě ubírá a deformuje ji.
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Díky, Marto, to je milé 😍❤
To je překrásně napsané, Radku, hotoví poezie, až jsem se zasnila, jak jsem to četla ❤ Děkuji za komentář, od mužů je ještě vzácnější 😉😍
Je to tak, Lenko, máme zdraví ve svých rukách a skutečně nám může být dobře a můžeme být bez léků, ať je nám dvacet, padesát nebo sedmdesát ❤ Jen takových lidí jako jste vy zatím není tolik. Chce to víc živých příkladů a důkazů z praxe 😉 Co kdybyste nám o své zkušenosti napsali taky příběh? Byla by to skvělá motivace a inspiraci pro ty, kdo mi říkají, že v pedasáti už jsou staří, už mají nárok na léky, lepší už to nebude a nějak už to doklepou 😂😂😂
Sráží se síranem vápenatým viz https://www.dm.cz/tofu-natur-p4066447422603.html Je vakuované a trvanlivé. Za mě se hodí na cesty, jak jsem říkala v rozhovoru, když není lednička a není možnost vařit luštěniny, takže třeba na skuatský tábor, kde jsou jen buřty apod. bereme přesně tyhle tofu a konzervy s fazolemi jak jsem ukazovala v rozhovoru.
Šíríme, co nám síly stačí,Lenko,, protože je to tak 👍 😉 Najdete to v odobrných článích na JJ, v rozhovorech s lékaři i v příbězích žen, které si touto zkušeností už prošly viz štítek https://www.jimejinak.cz/stitky/menopauza/
Díky za zprávu, Lenko, skleník není vytápěný, zatím stačil ten studený. Když jsem měla strach při mrazech, že mi tam zmrznou maličké rostlinky salátů a ředkviček, zakryli jsme to netkanou textilií a prošlo to. Seznamy surovin a zelenin už jsou na Jíme Jinak sepsané. Sezónnost najdete v tomto seznámku https://www.jimejinak.cz/prakticky-seznam-kdy-je-ktera-zelenina-a-ovoce-v-sezone/ a pak máme v Klubu seznamy všech surovin, které byste mohla používat https://www.jimejinak.cz/seznam-zeleniny-lustenin-obilovin-seminek-a-orisku-na-lednici/ Jsou tam i extra seznamy pro bezlepkáře, začátečníky, pokročilé apod. viz např. https://www.jimejinak.cz/nakupni-seznam-pro-zacatecniky/ a https://www.jimejinak.cz/nakupni-seznam-pri-zatezi-na-lepek/ apod.
Ani jsem nepočítala, co všechno pěstujeme my, jen vím, že každý rok to není stejné, že někdy se nám něco urodí a někdy zase ne. Rozhodně bychom si nevystačili s tím, co si vypěstujeme, bydlíme vysoko a na větrném místě, spoustu zeleniny tu nedokážu vypěstovat nebo není chutná, protože dřevnatí, jak vzdoruje podmínkám, které tu máme. Pestrost je pro mě ale velmi důležitá, takž pěstuju, co se tu dá a pak doplňuju čím se dá.
S vodou mám jinou zkušenost a jiné doporuční, již se tomuto tématu věnuji řadu let a destilovanou skutečně nemůžu bezpečně nikomu doporučit. Vše k tomuto tématu najdete v článcích https://www.jimejinak.cz/pitny-rezim-kvalita-vody-a-jeji-vliv-na-nase-zdravi/ https://www.jimejinak.cz/pamet-vody-a-vliv-na-nase-zdravi/ https://www.jimejinak.cz/ionizovana-voda-pro-lepsi-zdravi/ https://www.jimejinak.cz/co-dela-studena-voda-s-nasim-telem/ https://www.jimejinak.cz/slovo-o-vode/ https://www.jimejinak.cz/zabijaci-ve-vodovodnim-radu/ a další a další pod heslem voda nebo pitná voda.
My pijeme vodu ze studny, kterou většinou proženeme filtrem https://www.jimejinak.cz/vodni-filtr-berkey-pro-cistou-vodu/
Co přesně mě uzdravilo je popsáno v kostce tady https://www.jimejinak.cz/proc-jim-jinak/ a v rozhovoru pro Reflex https://www.jimejinak.cz/reflex-cz-v-jidle-je-skryte-nebezpeci-i-nadeje-rozhovor-s-evou-cikrytovou/ Jídla, která doma jíme a co a jak děláme, najdete v receptech a článcích na Jíme Jinak, s ničím se netajím, cílem stránek je lidem předat know how, které jsem 20 let hledala a které mi přes 16 let funguje.
Úplně jsem nepochopila, co přesně za článek byste chtěl sepsat, protože za těch 13 let, co web děláme, my přijde, že už jsme zde napsali úplně všechno 😃 ale klidně to doplňte, a´t se chytím. Jestli jste myslela, z čeho na Jíme Jinak vycházíme, tak to najdete hned jako první odpověď v sekci Nejčastější dotazy a tam najdete i další obvyklé dotazy na nás https://www.jimejinak.cz/kategorie/jak-zacit-jj/nejcastejsi-dotazy/ Pro nováčky jsme připravili dokonce krátký úvodní kurz zdarma, aby viděli, co děláme, na čem naše principy stojí a mohli začít s prvními změnami https://www.jimejinak.cz/online-kurz-jime-jinak-zdarma/
Pokud se k nám přidáte, tak vás vítám v partě a budu ráda za vaše postřehy a zkušenosti.
Krásný rok 2025, Eva
Komentáře