Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Cizrnové karbanátky s pečenou zeleninou a rýží, řepový salát s křenem

Uvařeno

Jak proměnit suroviny, které vám doma zbyly, ve vynikající cizrnové karbanátky? To vám v Jíme Jinak ukážeme. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a uvidíte, že se tyto karbanátky stanou běžnou součástí vašeho jídelníčku.

Jarda se pustil do změny životního stylu a říká: “Jíme Jinak změnilo můj život”. A právě proto jsme ho v ...

Základní informace

Kombinace toho, co dům dal a co zbylo. Vyzkoušejte tento recept na cizrnové karbanátky, které jsou zdravější alternativou k tradičním masovým karbanátkům. Jsou plné chuti a nadupané živinami, jejich příprava vám navíc nezabere moc času.

Ingredience a pomůcky

  • uvařená cizrna
  • pohanková mouka
  • cibule
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • rýže basmati natural
  • 1 batát
  • celer
  • žampiony
  • provensálské byliny
  • olej

Postup

Cizrnu si namočíme přes noc a uvaříme. Teplou ji rozemeleme na masovém mlýnku (já použila ruční strouhací mlýnek na sýr). Přidáme pohankovou mouku, majorátnku, cibulku orestovanou na oleji a trochu soli a vytvoříme si těstíčko, aby karbanátky držely pohromadě. Vytváříme je mokrýma rukama a smažíme na pánvičce, či pečeme v troubě.

Zapečená zelenina: batát, žampiony a celer nakrájíme na tenké plátky, naklademe do zapékací misky vytřené trochou oleje, osolíme trochou soli a posypeme provensálskými bylinami.

Řepový salát: řepu uvaříme ve vodě do měkka, necháme vychladnout, nastrouháme a přistrouháme trochu křenu. Můžeme přidat i lžíci tofunézy.

Praktické

Těsto na karbanátky můžeme zředit s trochou vody, pokud je moc tuhé.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
7. 12. 2023

Tak cizrnu jsem rozmixovala a přidala určitě dost mouky a i přesto se mi při smažení karboše rozpadly, inu tak jsem to dala do zapékací misky a byl nákyp , mnááááááám ❤️ vynikající a ta pečená zelenina s houbama ah taková dobrutka a ten salát. Luxusní , přidala jsem ředkev daikon na lepší trávení toho smaženého , prostě jedna báseň

jarkacervenkova
3. 2. 2019

Karbanátky byly dnes k večeři, chutnaly manželovi i dětem a to dcera luštěniny prakticky nevezme do pusy, takže malý zázrak? Já mám radši čočkové, ale díky tomuto úspěchu se k cizrnovým určitě vrátím.
Přidávala jsem sojovku a vodu z vaření cizrny.
Příště zkusím i salát a pečenou zeleninu, díky za prima inspiraci!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bulgur s tofu, medvědím česnekem a bršlicí

Potřebujete lehkou večeři, na které si pochutnáte a bude raz dva hotová? Pak sáhněte po bulguru, tofu a aktuální zelenině. Tohle jídlo bylo za pár minut na...

Těstovinový salát s houbami a chřestem

V teplých dnech přijde k chuti lehký, osvěžující salát s chřestem.

Chřest s těstovinami a smetanou

Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Kapustičky “na zádíčka”

Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!