Základní informace
Kombinace toho, co dům dal a co zbylo. Vyzkoušejte tento recept na cizrnové karbanátky, které jsou zdravější alternativou k tradičním masovým karbanátkům. Jsou plné chuti a nadupané živinami, jejich příprava vám navíc nezabere moc času.
Ingredience a pomůcky
- uvařená cizrna
- pohanková mouka
- cibule
- česnek
- majoránka
- sůl
- rýže basmati natural
- 1 batát
- celer
- žampiony
- provensálské byliny
- olej
Postup
Cizrnu si namočíme přes noc a uvaříme. Teplou ji rozemeleme na masovém mlýnku (já použila ruční strouhací mlýnek na sýr). Přidáme pohankovou mouku, majorátnku, cibulku orestovanou na oleji a trochu soli a vytvoříme si těstíčko, aby karbanátky držely pohromadě. Vytváříme je mokrýma rukama a smažíme na pánvičce, či pečeme v troubě.
Zapečená zelenina: batát, žampiony a celer nakrájíme na tenké plátky, naklademe do zapékací misky vytřené trochou oleje, osolíme trochou soli a posypeme provensálskými bylinami.
Řepový salát: řepu uvaříme ve vodě do měkka, necháme vychladnout, nastrouháme a přistrouháme trochu křenu. Můžeme přidat i lžíci tofunézy.
Praktické
Těsto na karbanátky můžeme zředit s trochou vody, pokud je moc tuhé.
Komentáře
Tak cizrnu jsem rozmixovala a přidala určitě dost mouky a i přesto se mi při smažení karboše rozpadly, inu tak jsem to dala do zapékací misky a byl nákyp , mnááááááám ❤️ vynikající a ta pečená zelenina s houbama ah taková dobrutka a ten salát. Luxusní , přidala jsem ředkev daikon na lepší trávení toho smaženého , prostě jedna báseň
Karbanátky byly dnes k večeři, chutnaly manželovi i dětem a to dcera luštěniny prakticky nevezme do pusy, takže malý zázrak? Já mám radši čočkové, ale díky tomuto úspěchu se k cizrnovým určitě vrátím.
Přidávala jsem sojovku a vodu z vaření cizrny.
Příště zkusím i salát a pečenou zeleninu, díky za prima inspiraci!