- cca 150 g půleného zeleného hrachu
- majoránka
- 2 lžíce oleje
- velká špetka soli
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- umeocet
- lžíce tahini (i víc, pokud máte rádi)
Postup
- Uvaříme si půlený hrách s bobkovým listem, kombu a novým kořením do měkka.
- Na oleji orestujeme cibuli na proužky, přidáme majoránku, protlačený česnek, větší špetku soli a orestujeme.
- Smícháme s procezeným hrachem, tahini a v mixéru vše rozmixujeme (vývar z hrachu přiléváme postupně) do konzistence humusu.
- Podáváme s napařenou/pečenou zeleninou (např. mrkev, dýně, petržel, kedlábek, brokolice atp.) a obilovinou.
Praktické
Pokud přidáte více vývaru, budete mít z hummusu lahodnou jemnou hrachovou omáčku. Zbytek můžete dát do lednice a použít jako pomazánku na pečivo nebo placky.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
K nerozeznani od cirny :-) diky za info ;-)