Na povrchu křupavé a vevnitř měkké. To jsou tyto luxusní placky z jáhel. Neobvyklá součást talíře nebo super svačinka do školy, práce nebo na výlet.
Ingredience
  • 1 větší hrnek jahel
  • 3 hrnky vody
  • 10 lžic instantní polenty
  • velká hrst sezamových a lněných semínek
  • lahůdkové droždí
  • rýžový olej
  • sůl

Jak připravit placky z jáhel

  1. Jáhly opereme ve studené vodě, přilijeme 3 hrnky vody, osolíme a dáme vařit.
  2. Těsně před tím, než se u jahel vyvaří všechna voda, přidáme polentu, opraná semínka a vše ještě pořádně promícháme.
  3. Směs nalijeme do srnčího hřbetu a necháme vychladnout.
  4. Troubu si předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
  5. Vychladlé jáhly nakrájíme na plátky a ty obalíme z obou stran v oleji a lahůdkovém droždí.
  6. Vyskládáme na plech a pečeme cca 10 minut dokud nezezlátnou.

Praktické

  • Tyto placky jsou výbornou svačinou na výlet, do práce nebo do školy. Dají se pomazat pomazánkou a obložit zeleninou a tofu nebo tempehem. Anebo si je můžete dát jako součást talíře na oběd či večeři.

Obměna

  • Místo sezamu a lnu můžete dát třeba i chia a jiná semínka (slunečnice, dýně).
  • Placky můžete ochutit i kořením nebo bylinkami.

Vyzkoušeno čtenáři

Lenka Hájíčková: Jáhlové placky právě vyzkoušeny. Skvělé do práce.

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...
  1. včera jsem dělala k obědu a musím říct, že takhle chutově výraznou přílohu už jsme dlouho neměli. po všech těch hromádkách rýže a jáhel, tohle zaručeně poškádlí chutové pohárky 🙂 budu vařit častěji, hlavně k jemnějším, méně výrazným jídlům se budou určitě hodit.

    • Musím se smát, jak málo nám stačí ke štěstí a “poškádlení chuťových buněk” :-)) My jsme vlastně velmi skromní strávníci 🙂

  2. Část obalená a udělaná dle receptu a druhá jen pomazaná sojovou omáčkou s kořením a opečená na pánvi, jako příloha ke kopě zeleniny. Ta druhá nám chutnala více :-). Děkuji za inspiraci 🙂

  3. Tyhle placky u nás měly velký úspěch. Udělala jsem je s hrachovou omáčkou, k tomu ještě otestovanou kapustu. Skvělý oběd.

  4. Vypadá to úžasně! Mít doma polentu, zítra zkouším! Jsem si říkala, že instantní polentu ted v zimě ještě chvíli nemusím dokupovat, ale asi musím. 😉 Diky za inspiraci! 🙂

  5. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOříšková a semínková másla
Další článekJáhly s pohankou