- 1 větší hrnek jahel
- 3 hrnky vody
- 10 lžic instantní polenty
- velká hrst sezamových a lněných semínek
- lahůdkové droždí
- rýžový olej
- sůl
Jak připravit placky z jáhel
- Jáhly opereme ve studené vodě, přilijeme 3 hrnky vody, osolíme a dáme vařit.
- Těsně před tím, než se u jahel vyvaří všechna voda, přidáme polentu, opraná semínka a vše ještě pořádně promícháme.
- Směs nalijeme do srnčího hřbetu a necháme vychladnout.
- Troubu si předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
- Vychladlé jáhly nakrájíme na plátky a ty obalíme z obou stran v oleji a lahůdkovém droždí.
- Vyskládáme na plech a pečeme cca 10 minut dokud nezezlátnou.
Praktické
- Tyto placky jsou výbornou svačinou na výlet, do práce nebo do školy. Dají se pomazat pomazánkou a obložit zeleninou a tofu nebo tempehem. Anebo si je můžete dát jako součást talíře na oběd či večeři.
Obměna
- Místo sezamu a lnu můžete dát třeba i chia a jiná semínka (slunečnice, dýně).
- Placky můžete ochutit i kořením nebo bylinkami.
Vyzkoušeno čtenáři
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Moc dobrá, křupavá příloha k čemukoliv – já měla dneska se špenátem a nakládaným tofu, bylo to výborný😋
Bohužel za mě nic moc, takové bez chuti, ale teprve začínám.