Na povrchu křupavé a vevnitř měkké. To jsou tyto luxusní placky z jáhel. Neobvyklá součást talíře nebo super svačinka do školy, práce nebo na výlet.

Ingredience
  • 1 větší hrnek jahel
  • 3 hrnky vody
  • 10 lžic instantní polenty
  • velká hrst sezamových a lněných semínek
  • lahůdkové droždí
  • rýžový olej
  • sůl

Jak připravit placky z jáhel

  1. Jáhly opereme ve studené vodě, přilijeme 3 hrnky vody, osolíme a dáme vařit.
  2. Těsně před tím, než se u jahel vyvaří všechna voda, přidáme polentu, opraná semínka a vše ještě pořádně promícháme.
  3. Směs nalijeme do srnčího hřbetu a necháme vychladnout.
  4. Troubu si předehřejeme na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem.
  5. Vychladlé jáhly nakrájíme na plátky a ty obalíme z obou stran v oleji a lahůdkovém droždí.
  6. Vyskládáme na plech a pečeme cca 10 minut dokud nezezlátnou.

Praktické

  • Tyto placky jsou výbornou svačinou na výlet, do práce nebo do školy. Dají se pomazat pomazánkou a obložit zeleninou a tofu nebo tempehem. Anebo si je můžete dát jako součást talíře na oběd či večeři.

Obměna

  • Místo sezamu a lnu můžete dát třeba i chia a jiná semínka (slunečnice, dýně).
  • Placky můžete ochutit i kořením nebo bylinkami.

Vyzkoušeno čtenáři

Lenka Hájíčková: Jáhlové placky právě vyzkoušeny. Skvělé do práce.

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Moje tělo po vašem jídle přede blahem

Verulka: Ja som tak nadšená 😀 Kvôli svojím zdravotným...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. včera jsem dělala k obědu a musím říct, že takhle chutově výraznou přílohu už jsme dlouho neměli. po všech těch hromádkách rýže a jáhel, tohle zaručeně poškádlí chutové pohárky 🙂 budu vařit častěji, hlavně k jemnějším, méně výrazným jídlům se budou určitě hodit.

    • Musím se smát, jak málo nám stačí ke štěstí a „poškádlení chuťových buněk“ :-)) My jsme vlastně velmi skromní strávníci 🙂

  2. Část obalená a udělaná dle receptu a druhá jen pomazaná sojovou omáčkou s kořením a opečená na pánvi, jako příloha ke kopě zeleniny. Ta druhá nám chutnala více :-). Děkuji za inspiraci 🙂

  3. Tyhle placky u nás měly velký úspěch. Udělala jsem je s hrachovou omáčkou, k tomu ještě otestovanou kapustu. Skvělý oběd.

  4. Vypadá to úžasně! Mít doma polentu, zítra zkouším! Jsem si říkala, že instantní polentu ted v zimě ještě chvíli nemusím dokupovat, ale asi musím. 😉 Diky za inspiraci! 🙂

  5. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOříšková a semínková másla
Další článekJáhly s pohankou