Domů > Jak začít > Škola zdravého vaření

Jak skladovat hlávkový salát, aby nevadnul

Víte jak skladovat hlávkový salát, když ho nemůžete zkonzumovat hned po utržení? My jsem ho doma vždycky dávali do misky s vodou. Vydržel, ale vadnul. Dnes mám ještě lepší trik, díky kterému mi salát vydrží dlouho čerstvý.

Aby koupený nebo uřezaný salát vydržel delší dobu čerstvý, zkuste tento trik:

  • ponořte ho vody hlavou dolů a kořínkem nahoru.
  • denně vyměňujte vodu za čerstvou, aby vám nezahníval.

Užijte si pěkné čerstvé saláty každý den jako zpestření vašich letních talířů.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Hlávkový salát rozdělím na jednotlivé listy a propláchnu – jak to píše Žakale, ale pak ještě odstředím vodu v odstředivce k tomu určené a pak teprve dám do zavírací krabičky a do lednice (každý máme ten svůj zaběhnutý způsob)😊

Já mám vyzkoušeno, že saláty zabalím do utěrky a dám do fresh zóny. V pohodě vydrží i 10 dní, když tam nejsem já (v tom případě nevydrží, je sežraný:-D )🤩

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

46
14

Které rostlinné mléko vybrat? Průvodce rostlinnými mléky

Výběr rostlinných mlék (tedy dle legislativy spíše nápojů) na trhu je široký. Dokonce až tak, že se v tom začínáme ztrácet. Které mléko vybrat? Které se ho...

Tchýniny jazyky

Jednoduchý a rychlý recept na slané pohoštění jsme si typický pro piemontskou gastronomickou tradici. Na rozdíl od originálního receptu zde není použito dr...

Batata Harra jinak

Recept na jednoduché pikantní jídlo, ideální jako zeleninová složka talíře, kterou je dobré zkombinovat s něčím, co její pálivost trošku zkrotí, např. s rý...