I výhonky z mladého česneku, které se zalamují, aby česnek nerozkvetl, se dají skvěle využít v naší kuchyni.

Ingredience
  • 200 g česnekových výhonků
  • 3 g soli
  • 4 lžíce slunečnicového nebo sezamového oleje

Jak na pesto z česnekových výhonků

  1. Omyté česnekové výhonky rozmixujeme v mixéru na hrubo nebo 2x pomeleme ve strojku na maso. 
  2. Vzniklou pastu promícháme se solí a přidáme olej pro lepší konzistenci pesta.
  3. Naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme.
  4. Skladujeme v lednici.

Praktické

  • Pesto vydrží v lednici půl roku.

K čemu se pesto hodí

Pesto je universální dobrota, která se hodí do spousty pokrmů.

  • Zamíchejte pár lžic pesta do uvařených těstovin a máte výbornou a rychlou večeři.
  • Lžíce pesta v rizotu je lahůdka.
  • Přidejte lžičku pesta do uvařené polévky, okamžitě dostane jiný rozměr.
  • Pesto je skvělé do jakékoliv luštěninové směsi.
  • Lžička pesta v pomazánce je také lahoda.
  • Samostatné pesto se dá také namazat na chleba nebo na topinku.
  • Lžička do zeleninového salátu nebo do zálivky povýší váš salát na delikatesu.
  • V pestu můžete marinovat zeleninu nebo tofu před grilováním.

 

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Som plná energie (Viera)

Viera: Jedlo mi veľmi chutí, som plná energie, je...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Už nepotřebuji léky na cholesterol a ubyly mi 4 kg (Lenka)

Lenka: Kurz Jarní Očista skončil, naučil mne mnoho nového:...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Aj okolie si všimlo (Eva)

Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...
  1. Zaujalo mě že jste tam dala kvasnice…tak to bych tam při tom experimentu ještě vrazila vajíčka, spíš smažená. Teď jsem to pesto dodělala, sůl a oliváč použila od oka. Možná bych doporučila příště zpracovat ty česnekové palice měkkčí, dřevnaté vyhodit. Minulý týden jsem přesně stejným způsobem udělala pesto z velkého množství libečku do kterého jsem přidala smil italský. Není to špatná kombinace, ale pozor, trochu hořká díky smilu. Ale hořčina je dobrá na játra a žlučník.. Mohu doporučit, chuťově zajímavé.

    • Není to jako při vaření, je to spíš jako nakládání. Ale není to problém, pokud byste nejedli jen samotné pesto jako hlavní jídlo. Do některých tipů receptů se přidává sůl a nechá se pracovat, třeba v pickles, v pestech či v presovaných salátech.

  2. Zrovna dnes jsem měla výhonky v bio bedýnce od farmáře a protože nejsem doma, syn mi poslal fotku-ne moc zdařilou ?, tak jsem přemýšlela co to asi je. A ejhle do toho tvůj recept..díky za inspiraci,hned po příjezdu zpracuju na pesto?

  3. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPřesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele
Další článekRůžové noky s medvědím pestem