I výhonky z mladého česneku, které se zalamují, aby česnek nerozkvetl, se dají skvěle využít v naší kuchyni.
Ingredience
  • 200 g česnekových výhonků
  • 30 g soli
  • 4 lžíce slunečnicového nebo sezamového oleje

Jak na pesto z česnekových výhonků

  1. Omyté česnekové výhonky rozmixujeme v mixéru na hrubo nebo 2x pomeleme ve strojku na maso. 
  2. Vzniklou pastu promícháme se solí a přidáme olej pro lepší konzistenci pesta.
  3. Naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme.
  4. Skladujeme v lednici.

Praktické

  • Pesto vydrží v lednici půl roku.

K čemu se pesto hodí

Pesto je universální dobrota, která se hodí do spousty pokrmů.

  • Zamíchejte pár lžic pesta do uvařených těstovin a máte výbornou a rychlou večeři.
  • Lžíce pesta v rizotu je lahůdka.
  • Přidejte lžičku pesta do uvařené polévky, okamžitě dostane jiný rozměr.
  • Pesto je skvělé do jakékoliv luštěninové směsi.
  • Lžička pesta v pomazánce je také lahoda.
  • Samostatné pesto se dá také namazat na chleba nebo na topinku.
  • Lžička do zeleninového salátu nebo do zálivky povýší váš salát na delikatesu.
  • V pestu můžete marinovat zeleninu nebo tofu před grilováním.

 

8 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zrovna dnes jsem měla výhonky v bio bedýnce od farmáře a protože nejsem doma, syn mi poslal fotku-ne moc zdařilou 😁, tak jsem přemýšlela co to asi je. A ejhle do toho tvůj recept..díky za inspiraci,hned po příjezdu zpracuju na pesto😉

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.