- 200 g česnekových výhonků
- 3 g soli
- 4 lžíce slunečnicového nebo sezamového oleje
Jak na pesto z česnekových výhonků
- Omyté česnekové výhonky rozmixujeme v mixéru na hrubo nebo 2x pomeleme ve strojku na maso.
- Vzniklou pastu promícháme se solí a přidáme olej pro lepší konzistenci pesta.
- Naplníme do skleniček, které dobře uzavřeme.
- Skladujeme v lednici.
Praktické
- Pesto vydrží v lednici půl roku.
K čemu se pesto hodí
Pesto je universální dobrota, která se hodí do spousty pokrmů.
- Zamíchejte pár lžic pesta do uvařených těstovin a máte výbornou a rychlou večeři.
- Lžíce pesta v rizotu je lahůdka.
- Přidejte lžičku pesta do uvařené polévky, okamžitě dostane jiný rozměr.
- Pesto je skvělé do jakékoliv luštěninové směsi.
- Lžička pesta v pomazánce je také lahoda.
- Samostatné pesto se dá také namazat na chleba nebo na topinku.
- Lžička do zeleninového salátu nebo do zálivky povýší váš salát na delikatesu.
- V pestu můžete marinovat zeleninu nebo tofu před grilováním.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Zaujalo mě že jste tam dala kvasnice…tak to bych tam při tom experimentu ještě vrazila vajíčka, spíš smažená. Teď jsem to pesto dodělala, sůl a oliváč použila od oka. Možná bych doporučila příště zpracovat ty česnekové palice měkkčí, dřevnaté vyhodit. Minulý týden jsem přesně stejným způsobem udělala pesto z velkého množství libečku do kterého jsem přidala smil italský. Není to špatná kombinace, ale pozor, trochu hořká díky smilu. Ale hořčina je dobrá na játra a žlučník.. Mohu doporučit, chuťově zajímavé.
Tato sůl se chápe jako zapracovaná?