Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Kváskový perník

Uvařeno
Ingredience
těsto:
  • 300 g žitného kvásku
  • 2 jablka a 3 lžíce chia nebo lněného semínka a doplnit do 300 g rýžovým mlékem
  • 150 g tekutého sladidla
  • 50 g oleje (dávám rýžový)
  • 75 g rozinek (spařených)
  • 25 g goji
  • 3 lžičky perníkového koření
  • špetka soli
  • 150 g špaldové mouky celozrnné
  • 150 g žitné mouky chlebové
  • Zbytek kandované citrónové kůry,
  • 50 g na suché pánvi opražené a nasekané lískové ořechy
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
poleva:
  • 4-5 lžic kokosového oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 4 lžíce kakaa/karobu
  • troška rumu

Moniku trápí revmatoidní artritida. Hledala lék všude, nakonec zjistila, že si stejně bude m...

Postup

  1. Jablka se nastrouhají, vše se smíchá, dá se na olejem vymazaný plech, pod igelitem při pokojové teplotě kyne cca 3-4 h. Já napoprvé nechala kynout 4-6 h.
  2. Troubu vyhřát na 180° C, péct cca 30-40 minut, dle trouby. Já pekla 35, dokud nezačaly okraje a povrch “zlátnout” (tmavnout) + píchla jsem špejlí.
  3. Máme rádi kokos, tak jsem to posypala, ta čokoláda potom tolik nešpiní.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Místo banánu jsem dala dvě jablka a byl výborný!

Světýlko
22. 3. 2019

Naprosto famózní dobrota :-))))
Krásně nakynul, sladěnka mu určitě pomohla. Nadýchaný a chutný z ingrediencí, které máme doma. Nevěřila bych, že když tam není ovoce ani zelenina, že mě tak zachutná, žádná dusivka ;-). Děkuji.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky