Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Kváskový perník

Uvařeno
Ingredience
těsto:
  • 300 g žitného kvásku
  • 2 jablka a 3 lžíce chia nebo lněného semínka a doplnit do 300 g rýžovým mlékem
  • 150 g tekutého sladidla
  • 50 g oleje (dávám rýžový)
  • 75 g rozinek (spařených)
  • 25 g goji
  • 3 lžičky perníkového koření
  • špetka soli
  • 150 g špaldové mouky celozrnné
  • 150 g žitné mouky chlebové
  • Zbytek kandované citrónové kůry,
  • 50 g na suché pánvi opražené a nasekané lískové ořechy
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
poleva:
  • 4-5 lžic kokosového oleje
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 4 lžíce kakaa/karobu
  • troška rumu

Jsem aktivní babička a přes vekšeré aktivity jsem byla stále baculka. Nastoupila jsem na cestu Jíme Jinak a jsem moc ...

Postup

  1. Jablka se nastrouhají, vše se smíchá, dá se na olejem vymazaný plech, pod igelitem při pokojové teplotě kyne cca 3-4 h. Já napoprvé nechala kynout 4-6 h.
  2. Troubu vyhřát na 180° C, péct cca 30-40 minut, dle trouby. Já pekla 35, dokud nezačaly okraje a povrch “zlátnout” (tmavnout) + píchla jsem špejlí.
  3. Máme rádi kokos, tak jsem to posypala, ta čokoláda potom tolik nešpiní.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Místo banánu jsem dala dvě jablka a byl výborný!

Světýlko
22. 3. 2019

Naprosto famózní dobrota :-))))
Krásně nakynul, sladěnka mu určitě pomohla. Nadýchaný a chutný z ingrediencí, které máme doma. Nevěřila bych, že když tam není ovoce ani zelenina, že mě tak zachutná, žádná dusivka ;-). Děkuji.

Ukázat další komentáře