- šálek přes noc namočených fazolí
- řasa kombu
- šálek cibule na půlměsíčky
- bobkový list
- Na pikantní dip
- 3 stroužky česneku
- 1PL olivového oleje
- 1/4 ČL soli
- trocha sojové omáčky nebo tamari
- na špičku ČL chilli
Postup
- Fazole dáme vařit do papiňáku společně s řasou kombu. jakmile se začnou vařit, ztlumíme a necháme 45min. Poté vypneme, přidáme cibuli a bobkový list. přivedeme k varu, ztlumíme a necháme 20min.
- V době, kdy se fazole dovařují připravíme pikantní dip.
- Do mixéru dáme česnek, olivový olej, sůl, asi 1ČL sojové omáčky a chilli. Rozmixujeme. (Doporučuju ihned po domixování přendat do skleněné misky a mixér ihned umýt, aby nenačichl)
- Po dovaření fazolí půlku z nich rozmixovat. Přidat k celým fazolím společně s dipem. Nyní už jen opatrně promícháme a necháme “dojít” asi 10min, aby se chutě spojily.
- Takto připravené fazole můžeme jíst s rýží, nebo klidně s tortilou atp. (v tu chvíli bych rozmixovala 3/4 fazolí a celých bych nechala jen pár).
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Ahoj, moc díky za nápad. Ráda bych zítra vyzkoušela ze zbylých adzuki. Stran zázvoru předpokládám přidat d ostatními ingrediencemi do mixéru nastrouhaný (doporučení kolik? nebo jen dochutit šťávou ze zázvoru? Díky moc za doplnění a prima večer.M.