Jedná se o klasickou buchtu, v níž jsem nahradila cukr sladem, vynechala vajíčko a použila bio suroviny. Je to buchta pečená, tedy vhodná opravdu jen zřídka a spíš v chladnějších dnech. Ale taak dobrá!

Ingredience
pro 4 porce
  • 0,5 hrnku teplé vody
  • 0,25 hrnku oleje
  • 1 lžíce sladu – možno i víc, máte-li to raději sladší
  • Špetka soli
  • 1 hrnek hladké celozrnné pšeničné mouky
  • 0,5 hrnku hladké kukuřičné mouky
  • 1 bio prášek do pečiva
  • 2 lžíce perníkového koření – možno vynechat nebo nahradit 2 lžičkami skořice
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu nebo 1 ks vanilkového bio pudinku
  • 1 mrkev nastrouhaná najemno
  • 2 jablka nastrouhaná nahrubo
  • 1 velká hrst lískových nebo jiných oříšků celých nebo nasekaných

Postup

  • Do mísy dáme tekuté suroviny a promícháme.
  • Zvlášť smícháme sypké suroviny. Ty přimícháme k tekutým.
  • Přidáme mrkev, jablka a ořechy. Důkladně promícháme. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme kukuřičnou mouku.
  • Těsto vlijeme na vymazaný a kokosem vysypaný pekáč a pečeme ve vyhřáté troubě na 180st C 20 min, pak stáhneme na 150st C a pečeme ještě asi tak 30 min.

Obměna

Do těsta je možné přimíchat karob nebo kakao.
Vzhledem k tomu, že se jedná o pečený dezert z mouky, není vhodný pro častou konzumaci ani pro malé děti.

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Děkujeme za záchranu života!

karmaocean: Dobrý den, díky Bohu vás objevila manželka, začínali...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Doslova hltám všechny nové články!

Zdenka N.: Poslední dobou hltám vaše nové články, jsou super!...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTempura z kopřivy
Další článekNejlepší pizza ze zbytku obilí