Půlená čočka

62
4

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny – zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Nauč...

Kořeněná červená čočka po Marocku

Lehce kořeněná červená čočka s uzenou chutí díky uzené červené paprice. Ultrarychlé jídlo, skvěle se hodí ke kváskovému pečivu nebo různým druhům placek.
21
20

Nejrychlejší hummus – z červené čočky

Nejrychlejší varianta na hummus je z půlené červené čočky! Ideální svačina, večeře nebo oběd s sebou. Přibalte placky, kváskový chleba nebo hranolky zeleni...
klub
49
15

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Dýňová čočka s kokosem a čerstvými bylinkami

Máme rádi luštěninové haše, proto jsme nadbytek dýně využili na nastavení čočky. Čerstvé bylinky a kokos z něj udělaly takové lehce indické jídlo.

Omáčka z červené čočky a řepy s rozmarýnem

Tato omáčka vznikla z nouze, protože jsem zapomněla namočit luštěniny, ale předčila očekávání. Někteří členové naší rodiny řepu neradi. V této podobě jim v...

Bulgur s omáčkou z červené čočky

Tohle jídlo jsem dnes naučila naši kamarádku, která se takhle jako my stravuje jen u nás. Z rychlosti a chutnosti výsledného pokrmu byla nadšená. Jídlo byl...

Jemná zelná omáčka s červenou čočkou a koprem

Další možnost, jak si dopřát chuť luštěnin aniž bychom se jimi přecpali. Stačí z nich udělat omáčku, “naředit” je zeleninou a hned jich máme ví...