Střapačky nebo-li halušky se zelím a uzeným k nám přišly ze Slovenska. Díky "špeku" z tempehu a kysanému zelí je to chuťově výrazné, syté a lahodné jídlo.
Ingredience
na 2 porce
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 0,5 balíčku kysaného zelí
  • 1 lžíce škrobu + 3 lžíce studené vody
  • 1 lžíce sladu nebo sirupu (není nutné)
  • halušky
  • 1/4 uzeného tempehu
  • sůl

Jak připravit halušky se zelím a tempehem

  1. Scedíme si kysané zelí, propláchneme ho a pokrájíme na menší kousky.
  2. Zelí dáme do hrnce, nalijeme vodu, přidáme lžíci jablečného octa a dusíme cca 15 minut.
  3. Zelí zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody.
  4. Chvilku provaříme, pokud je zelí kyselé, přidáme lžíci sladu nebo sirupu a vypneme.
  5. Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku se solí.
  6. Až je cibulka zlatavá, přidáme na kostičky pokrájený tempeh a společně ještě osmažíme.
  7. Vypneme.
  8. Smícháme halušky, zelí a tempeh s cibulkou. Zdobíme petrželkou.

Praktické

  • Místo halušek můžete dát i uvařené těstoviny (např. fleky nebo kolínka).
  • Místo klasického zelí můžete použít i zelí kedlubnové nebo cuketové.
  • Tempeh můžete nahradit uzeným tofu.

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Moc děkuji za recepty

Dana: Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné,...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • Všechno se nezničí, Jani. Jasně, zabijí se enzymy apod., proto si na každý talíř dáváme porci kvašené zeleniny. Ale jídla se zelím jsou tak dobrá, že je dáváme občas do placek, do polévek i do jídel jako je toto 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNejjednodušší jogurt z kokosového mléka
Další článekStravovací revoluce u nás doma (Lůca)