Ideální rychlý lehký oběd nebo večere na léto. Bezlepkáři vymění pšeničné těstoviny za kukuřičné nebo rýžové.

Ingredience a pomůcky
  • Těstoviny uvařené z předešlého dne
  • 1,5 hrnku velkých bílých fazolí vařených z předešlého dne
  • Velká cibule
  • Polovina pórku
  • Hrášek ze zahrádky
  • 4 stroužky česneku
  • Provensálské koření
  • Sůl
  • Slunečnicový olej
Postup
  1. Na oleji orestujeme cibulku, kterou hned ze začátku osolíme.
  2. Po 10 min přidáme na kolečka nakrájený pórek, nastrouhaný česnek a 2 lžičky provensálského koření.
  3. Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 min dusit.
  4. Přidáme fazole, hrášek a trochu horké vody a necháme 10 min dusit. Přimícháme těstoviny a ještě 5-10 min dusíme.
Praktické rady

Podáváme s napařenou zeleninou a salátem z okurek = strouhaná okurka + umeocet + jablečný ocet.
Pro obměnu nahraďte provensálské koření bazalkou nebo tymiánem. Dále lze střídat luštěniny, jednou fazole, podruhé cizrna apod.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBílé tofu v mrkvi s houbami
Další článekMrkvová polévka s červenou čočkou a koriandrem