Ideální rychlý lehký oběd nebo večere na léto. Bezlepkáři vymění pšeničné těstoviny za kukuřičné nebo rýžové.
Ingredience a pomůcky- Těstoviny uvařené z předešlého dne
- 1,5 hrnku velkých bílých fazolí vařených z předešlého dne
- Velká cibule
- Polovina pórku
- Hrášek ze zahrádky
- 4 stroužky česneku
- Provensálské koření
- Sůl
- Slunečnicový olej
- Na oleji orestujeme cibulku, kterou hned ze začátku osolíme.
- Po 10 min přidáme na kolečka nakrájený pórek, nastrouhaný česnek a 2 lžičky provensálského koření.
- Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 min dusit.
- Přidáme fazole, hrášek a trochu horké vody a necháme 10 min dusit. Přimícháme těstoviny a ještě 5-10 min dusíme.
Podáváme s napařenou zeleninou a salátem z okurek = strouhaná okurka + umeocet + jablečný ocet.
Pro obměnu nahraďte provensálské koření bazalkou nebo tymiánem. Dále lze střídat luštěniny, jednou fazole, podruhé cizrna apod.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Buďte první, kdo napíše komentář