Chutnými a snadnými bezlepkovými muffiny potěšíte snad každého.

Recept na Helčin dýňový perník jsme tentokrát využily na bezlepkové muffiny a byla to příjemná mňam změna 🙂

Ingredience
  • 250 g bezlepkové mouky (pohanková, kukuřičná, rýžová)
  • 150 g sladidla
  • 300 g nahrubo nastrouhaných jablek (mrkve, dýně)
  • Špetka soli
  • 1 lžička perníkového koření
  • Půl lžičky skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 90 g oleje
  • Hrnek spařených rozinek
  • 150 g slunečnicových semínek

Postup

  1. V trochu ohřátém oleji rozpustíme sladidlo
  2. Vmícháme do sypké směsi ze zbylých ingrediencí.
  3. Nakonec vmícháme ovoce. V případě potřeby nařeďte troškou vody, ale těsto má zůstat dost husté.
  4. Těstem plňte košíčky na muffiny (vyšlo na cca 11 muffinů).
  5. Pečte na 180 st. 30 minut.

Po upečení jsme ozdobily čokoládovým pudinkem, kokosem a moruší bílou 🙂

ZDARMA: Seriál "Hubneme do plavek"

Měníme jídelníček a hubneme do plavek

➠ Jak na léto zhubnout bez dřiny
➠ Jak upravit jídelníček
➠ Nejčastější letní chyby
➠VIDEO:Jak zhubnout do plavek
(vidělo už 3 000 lidí)

 

Zjistit více

14 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. No teda, to je ale skvělý recept. Smíchala jsem všechny tři mouky a místo semínek přišel kokos. Před chvílí jsem muffiny vytáhla z trouby a prostě jsem neodolala vůni – půlku jednoho jsem snědla ještě trochu horkou. Jsou dokonalé. Navrchu křupavé, uvnitř měkké a vláčné. Dcera se bude ve školce zítra oblizovat 🙂 Díky za super bezlepkový dezert, ten asi u nás pofrčí.

  2. Ahoj, čas od času se sem chodím inspirovat. Tenhle recept mě ale nadchl natolik, že jsem se rozhodla to komentovat 🙂 Příprava sice nebyla úplně přesně podle receptu (to já nějak neumím a taky používám trochu jiné ingrediece obecně), ale výsledek fakt skvělý, obzvláště tedy svoje udělá ten pudink nahoře… což by mě fakt nenapadlo. A kluci ani nepoznali, že je to pudink – zbytkům co vylizovali z hrnce říkali poleva :-)) Celkově bych to shrnula: mám z toho radost.:-))

  3. Moc moc a moc chválím tento recept a děkuji! Muffiny jsou luxusní, vyšlo mi na krásných 12 kousků, dělala jsem z dýně, mouku rýžovou a kukuřičnou, uvnitř jsou křehounké a na povrchu křupavé, papírový košíček jde krásně odloupnout, teď jsem hned za čerstva vdechla tři….. nojo 🙂

  4. Místo slunečnicových semínek jsem nasekala mandle a vlašské ořechy a chutnalo i dětem, takže super recept! 🙂

  5. Moc děkuji za bezvadný recept. Akorát jsem neměla slunečnicová semínka, tak jsem namixovala mandle. Manžel byl překvapený, že peču muffiny, tak jsem ho ujistila, že „jsou zdravé“ 🙂 I dětem chutnaly, což je úplně super!!! Pořád se snažím zkoušet nové zdravé recepty, ale málokdy je na něco nalákám, takže tohle budu určitě opakovat.

    • S mandlemi to muselo být moc dobré, holčička, která recept s maminkou vymyslela, je nemůže kvůli alergii, proto tam daly ty slunečnice a zjistily, že je to moc dobré. Bezva, že to chutná i dětem. Budu to muset taky zkusit, holky budou nadšené.

  6. Výborné, dala jsem trošku mletého máku, trochu kokosu a trochu nepraž. kakaových bobů podle Lentilky, rozinky, cca půl napůl jablka a mrkev.Za tepla pomazáno rozvařenýma rozinkama s pár brusinkama(suš. švestky došly:-))dělala jsem na plech jako buchtu a musela jsem přidat vodu.Děkuji za recept.

  7. Ja dělám muffiny dle receptu Hanky Zemanové na bábovičky, akorát jsem si ho upravila- místo cukru slad, místo špaldové mouky kombinace jáhlová a rýžová, vylepšeno o rozinky a nepražené kakaové boby. Manžel a děti se můžou po nich utlouct, včera jsme koupili další formu, 12 muffinů nestačí. Tak zkusím tyhle 🙂

  8. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je sarkah