Pokud hledáte recept, jak si připravit luštěninu s sebou na cesty, máme pro vás osvědčený recept, který nám poslala naše čtenářka.
Ingredience
  • 500g velkých bílých fazolí namočených z předešlého dne
  • řasa Kombu
  • 2 cibule
  • kmín, bobkový list, libeček, nové koření, tymián
  • umeocet, jablečný ocet

Postup

  1. Z fazolí slijeme starou vodu, zalijeme je vodou čerstvou jen tak, aby byly potopené. Vaříme s řasou, kmínem, bobkovým listem, novým kořením a tymiánem do změknutí. Osvědčilo se mi vařit v papiňáku hodinu.
  2. Po uvaření vyjmeme bobkový list, nové koření a libeček. Do horkého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozemnutou špetku tymiánu, 3 lžíce ume a 3 lžíce jablečného octa.
  3. Přendáme ještě horké do šroubovacích sklenic, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
  4. Můžeme skladovat v lednici max týden, doporučuji jíst až na druhý den, aby se salát uležel a fazole nasály chuť a vůni tymiánu.
  5. Takto připravené fazole jsou vhodné na cesty s polentou, rýží nebo těstovinami. Nebo jako hlavní jídlo s obilninou, pečenou zeleninou a houbami, nebo jen s napařenou a kvašenou zeleninou.
  6. Možno připravit z jakýchkoliv fazolí a vynechat tymián, nebo ho nahradit jinými bylinkami.

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPečené batáty a řepa s tofu sýrem
Další článekŠpaldové kernotto