Pokud hledáte recept, jak si připravit luštěninu s sebou na cesty, máme pro vás osvědčený recept, který nám poslala naše čtenářka.
Ingredience
  • 500g velkých bílých fazolí namočených z předešlého dne
  • řasa Kombu
  • 2 cibule
  • kmín, bobkový list, libeček, nové koření, tymián
  • umeocet, jablečný ocet

Postup

  1. Z fazolí slijeme starou vodu, zalijeme je vodou čerstvou jen tak, aby byly potopené. Vaříme s řasou, kmínem, bobkovým listem, novým kořením a tymiánem do změknutí. Osvědčilo se mi vařit v papiňáku hodinu.
  2. Po uvaření vyjmeme bobkový list, nové koření a libeček. Do horkého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozemnutou špetku tymiánu, 3 lžíce ume a 3 lžíce jablečného octa.
  3. Přendáme ještě horké do šroubovacích sklenic, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
  4. Můžeme skladovat v lednici max týden, doporučuji jíst až na druhý den, aby se salát uležel a fazole nasály chuť a vůni tymiánu.
  5. Takto připravené fazole jsou vhodné na cesty s polentou, rýží nebo těstovinami. Nebo jako hlavní jídlo s obilninou, pečenou zeleninou a houbami, nebo jen s napařenou a kvašenou zeleninou.
  6. Možno připravit z jakýchkoliv fazolí a vynechat tymián, nebo ho nahradit jinými bylinkami.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPečené batáty a řepa s tofu sýrem
Další článekŠpaldové kernotto