Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Fazolový salát nejen na cesty

Uvařeno
bez sóji

Pokud hledáte recept, jak si připravit luštěninu s sebou na cesty, máme pro vás osvědčený recept, který nám poslala naše čtenářka.

Ingredience
  • 500g velkých bílých fazolí namočených z předešlého dne
  • řasa Kombu
  • 2 cibule
  • kmín, bobkový list, libeček, nové koření, tymián
  • umeocet, jablečný ocet

Mojí motivací ke změně byla nadváha, velká únava a různé zdravotní potíže. Už po pár dnech jsem cítila příliv energie...

Postup

  1. Z fazolí slijeme starou vodu, zalijeme je vodou čerstvou jen tak, aby byly potopené. Vaříme s řasou, kmínem, bobkovým listem, novým kořením a tymiánem do změknutí. Osvědčilo se mi vařit v papiňáku hodinu.
  2. Po uvaření vyjmeme bobkový list, nové koření a libeček. Do horkého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozemnutou špetku tymiánu, 3 lžíce ume a 3 lžíce jablečného octa.
  3. Přendáme ještě horké do šroubovacích sklenic, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
  4. Můžeme skladovat v lednici max týden, doporučuji jíst až na druhý den, aby se salát uležel a fazole nasály chuť a vůni tymiánu.
  5. Takto připravené fazole jsou vhodné na cesty s polentou, rýží nebo těstovinami. Nebo jako hlavní jídlo s obilninou, pečenou zeleninou a houbami, nebo jen s napařenou a kvašenou zeleninou.
  6. Možno připravit z jakýchkoliv fazolí a vynechat tymián, nebo ho nahradit jinými bylinkami.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zeleninové rizotko s čerstvou kopřivou

Ačkoli není na pohled zrovna krásná, je kopřiva dvoudomá skvělým a zdravým zpestřením jarního jídelníčku. Listy i nať obsahují velké množství zdraví prospě...

Novoroční čočkový kompletní talíř

Novoroční tradice velí mít k obědu čočku. Bohužel se podává většinou s uzeninou nebo vajíčkem. Tato kombinace je nejen  velmi těžko stravitelná, ale také o...

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.

Voňavá čočka s cuketou, mrkví a zelím

Tahle čočka se zeleninou krásně voní díky použitému koření. Jídlo je rychle hotové a velmi osvěžující.

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Hrachová kaše se zeleninou a libečkem

Hrachová kaše s čerstvými bylinkami a zeleninou je velmi chutná a rychle hotová. Dá se podávat k hlavnímu jídlu nebo jako pomazánka k pečivu či plackám.