Domů > Magazín Zrnění > Osobnost

Friedensreich Hundertwasser (1928-2000)

Živil jsem se pouze obilím. Z jednoho kila pšenice, získaného od nějakého sedláka nebo levně nakoupeného jako osivo či krmivo pro kuřata, jsem vyžil vždycky celý týden: Dělal jsem si z něj obilnou polévku, chléb, obilné placičky, obilné kafe a salát z obilných klíčků.“  To je citát jako vystřižený z knihy o makrobiotice; jeho autorem ale překvapivě není Japonec, ale Rakušan Friedensreich Hundertwasser.

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Chceš zdravě shodit na léto?

Pojď na to s námi jinak. Bez deficitu, dřiny a chemie.
Chci lepší postavu!

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Tempura z mrkvové natě

Když máme vlastní zeleninu ze zahrádky, nebo kupujeme zeleninu v bio kvalitě, je hřích vyhazovat natě. Ty mrkvové se hodí krom jiného na výbornou, ba přímo...

Extrudované chlebíčky a cereálie: toto jste o nich nevěděli!

Je řešení nahradit běžné pečivo extrudovaným? Jsou rýžové polystyreny, kukuřičné a jiné obilné chlebíčky vhodné pro dětskou výživu? A co cornflakes nebo pu...
23
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Patizon v bylinkovém županu

Chutný recept na patizon v bylinkovém těstíčku. Kombinace čerstvých bylinek, lněného semínka a lahůdkového droždí dodá patizonu skvělou chuť.

Plněné cukety

Pokud máte na zahradě plno cuket, možná vás potěší nový nápad jak s nimi naložit. Tento recept na plněné cukety je rychlý a jednoduchý a příprava vám nezab...
37
25

eBook: Jak na cestování podle Jíme Jinak

Chcete získat více informací o tom, jak se stravovat na dovolené, jak vařit na cestách, v nouzových podmínkách (autobus, bez sporáku), co si vzít s sebou j...