Domů > Magazín Zrnění > Osobnost

Friedensreich Hundertwasser (1928-2000)

Živil jsem se pouze obilím. Z jednoho kila pšenice, získaného od nějakého sedláka nebo levně nakoupeného jako osivo či krmivo pro kuřata, jsem vyžil vždycky celý týden: Dělal jsem si z něj obilnou polévku, chléb, obilné placičky, obilné kafe a salát z obilných klíčků.“  To je citát jako vystřižený z knihy o makrobiotice; jeho autorem ale překvapivě není Japonec, ale Rakušan Friedensreich Hundertwasser.

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

klub
78
34

Jak se stravovat mezi zimou a jarem

Přechod ze zimy do jara je pro většinu lidí příjemnější než přechod z léta do podzimu. Přesto v tomto období mnoho běžně se stravujících lidí každoročně ma...

Špalda, rapini a cizrna

Jednoduché, syté a chutné jídlo. Pokud máte uveřené obilí a luštěninu, budete ho mít na stole během několika minut.

Srdíčka na špejli s čoko polevou

Kdo už mé recepty zná, tak ví, že ráda do sladkého používám i různé obiloviny. Je to i skvělý způsob, jak je zakomponovat do jídelníčku dětem.

Makové sušenky (fotopostup)

Přírodní, jednoduché sušenky bez vajec, mléka a cukru, s velmi malým množstvím sladu. Jsou záměrně málo sladké, ale pokud patříte mezi milovníky sladkého, ...

Křupavá rýže

Sypká a křupavá rýže, kde semínka hrají hlavní roli. Snadný a rychlý recept plný chutí a zdravých surovin.

Pohyb a dobré jídlo jsou mým motorem (Radmila, 76 let)

Ráda bych se podělila o svou zkušenost, aby byla inspirací i druhým ženičkám – babičkám a prababičkám. Na jaře mi bude 77 let a jsem stále čiperná, j...