Také marně přemýšlíte, co vařit s hlávkou kapusty? Pak zkuste tyto snadné kapustové karbanátky. Díky uzenému tempehu budou mít "masový šmak".
Ingredience
  • 1 menší kapusta
  • 1 uzený tempeh (tofu)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček/hrašky
  • 2 lžíce majoránky
  • 2 lžíce mahá koření nebo mletý kmín
  • sojová omáčka a sůl dle chuti

Jak připravit kapustové karbanátky

  1. Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a oblanšírujeme nebo napaříme doměkka.
  2. Kapustové listy rozmixujeme v blenderu na jemnou směs.
  3. Najemno si nastrouháme tempeh.
  4. Do mísy dáme rozmixovanou směs kapusty a přidáme všechny ostatní ingredience.
  5. Vše smícháme a vytvoříme těsto, ze kterého se dají tvarovat karbanátky.
  6. Pokud by bylo moc mokré, přidáme ještě hrašku nebo jemné vločky.
  7. Těsto ochutnáme, pokud by bylo málo slané, přidáme sůl nebo sojovou omáčku, pokud by bylo málo cítit koření, přidáme ho.
  8. Suchýma a čistýma rukama tvarujeme placičky.
  9. Pečeme cca 20-30 minut na 200°C.
  10. Podáváme.

Praktické

  • Můžeme tvarovat i jiné tvary.
  • Karbanátky můžeme péct nebo smažit na pánvi s olejem.
  • Tyto karbanátky jsou výborné podávané spolu s hořčicí a chlebem jako svačina do práce, školy, na výlet nebo jako večeře. Můžete je také dát do hamburgeru nebo podávat k omáčkám.
  • Pokud máte bezlepkovou dietu, použijte bezlepkové ovesné nebo jiné vločky.

Obměna

  • Pokud nemáte tempeh, použijte uzené tofu.
  • Koření můžete zvolit dle chuti. Můžete použít i různou směs koření (kari, grilovací aj).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let a pouze malý kousek (jsou mastné a těžké na trávení).

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • U nás byste se taky trefila, dělám je málo a je vždycky boj o poslední kousek 😉

  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek3 nejoblíbenější světové podzimní polévky
Další článekCoca-cola, Pepsi a Nestlé nejvíce zanášejí oceány