Také marně přemýšlíte, co vařit s hlávkou kapusty? Pak zkuste tyto snadné kapustové karbanátky. Díky uzenému tempehu budou mít "masový šmak".
Ingredience
  • 1 menší kapusta
  • 1 uzený tempeh (tofu)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček/hrašky
  • 2 lžíce majoránky
  • 2 lžíce mahá koření nebo mletý kmín
  • sojová omáčka a sůl dle chuti

Jak připravit kapustové karbanátky

  1. Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a oblanšírujeme nebo napaříme doměkka.
  2. Kapustové listy rozmixujeme v blenderu na jemnou směs.
  3. Najemno si nastrouháme tempeh.
  4. Do mísy dáme rozmixovanou směs kapusty a přidáme všechny ostatní ingredience.
  5. Vše smícháme a vytvoříme těsto, ze kterého se dají tvarovat karbanátky.
  6. Pokud by bylo moc mokré, přidáme ještě hrašku nebo jemné vločky.
  7. Těsto ochutnáme, pokud by bylo málo slané, přidáme sůl nebo sojovou omáčku, pokud by bylo málo cítit koření, přidáme ho.
  8. Suchýma a čistýma rukama tvarujeme placičky.
  9. Pečeme cca 20-30 minut na 200°C.
  10. Podáváme.

Praktické

  • Můžeme tvarovat i jiné tvary.
  • Karbanátky můžeme péct nebo smažit na pánvi s olejem.
  • Tyto karbanátky jsou výborné podávané spolu s hořčicí a chlebem jako svačina do práce, školy, na výlet nebo jako večeře. Můžete je také dát do hamburgeru nebo podávat k omáčkám.
  • Pokud máte bezlepkovou dietu, použijte bezlepkové ovesné nebo jiné vločky.

Obměna

  • Pokud nemáte tempeh, použijte uzené tofu.
  • Koření můžete zvolit dle chuti. Můžete použít i různou směs koření (kari, grilovací aj).

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • U nás byste se taky trefila, dělám je málo a je vždycky boj o poslední kousek 😉

  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek3 nejoblíbenější světové podzimní polévky
Další článekCoca-cola, Pepsi a Nestlé nejvíce zanášejí oceány