Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Koprová čočka

Uvařeno
bez sóji

Máme moc rády kopr a jídla, které kopr obsahují. Jitka nám poslala další zajímavý čtenářský recept, tak se nechte inspirovat.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek čočky - namočit den předem
  • 1 velká cibule
  • kopr
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • umeocet
  • jablečný ocet
  • řasa Arame
  • bobkový list
  • kmín celý
  • kukuřičný škrob
  • trocha vody

Som dôchodkyňa a nemám žiadné zdravotné problémy, akurát som za 10 rokov nabrala 8 kg. Striedavo som skúšala rozličné...

 

Postup

  1. Čočce vyměníme vodu, zalijeme tak, aby byla potopená, dáme vařit s řasou Arame. Přidáme bobkový list, lžičku kmínu a vaříme doměkka asi 30 min.
  2. Na olej dáme cibulku, osolíme a restujeme asi 10 min. Přidáme kopr, zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit 1 min.
  3. Z čočky vyndáme bobkový list. Do hrnce s cibulkou a koprem přelijeme čočku i s vodou a řasou. Přivedeme k varu. Přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě.
  4. Necháme přejít varem, dochutíme umeoctem a jablečným octem.
  5. Podáváme s jakoukoliv obilninou, osvědčila se mi polenta nebo rýže. K tomu je vhodná napařená zelenina různých barev, na jaře posyp z ředkvičkových listů ze zahrádky, pražená semínka a kvašená zelenina.

Děti

Malým dětem dopořučuji odendat před dochucením sójovkou a octem.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Výborné! 😘… Zavzpomínala jsem si na školní jídelnu a na klasickou čočku s vajíčkem a chlebem a taky na koprovku… Jak po tom bývalo těžko a člověk měl obavy, jestli ty plyny začnou působit už na odpoledním tělocviku… 😃.
Ale zpět k věci – tento recept je ale naprosto vynikající, jednoduchý, vydatný, chutný a spolu s rýží tak lehounký. Díky za něj 💚💛💜

Adriana Adrianou
4. 4. 2018

Velká dobrota :) Přidala jsem ještě petržel a růžičkové kapustičky :-P

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Hrachová kaše se zeleninou a libečkem

Hrachová kaše s čerstvými bylinkami a zeleninou je velmi chutná a rychle hotová. Dá se podávat k hlavnímu jídlu nebo jako pomazánka k pečivu či plackám.

Pikantní fazole adzuki hokkaido s uzenou paprikou

Červené fazole adzuki hokkaido jsou velmi bohaté na minerály a energeticky velmi posilují ledviny. Patří mezi nejlépe stravitelné fazole a rostou jen na lá...

Rýžový nákyp s mrkví a dýní

Jak ze zbytků obilí udělat luxusní jídlo? Zkuste tento recept a uvidíte, jak zabodujete!

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...