- 1 hrnek čočky – namočit den předem
- 1 velká cibule
- kopr
- slunečnicový olej
- sůl
- umeocet
- jablečný ocet
- řasa Arame
- bobkový list
- kmín celý
- kukuřičný škrob
- trocha vody
Postup
- Čočce vyměníme vodu, zalijeme tak, aby byla potopená, dáme vařit s řasou Arame. Přidáme bobkový list, lžičku kmínu a vaříme doměkka asi 30 min.
- Na olej dáme cibulku, osolíme a restujeme asi 10 min. Přidáme kopr, zamícháme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit 1 min.
- Z čočky vyndáme bobkový list. Do hrnce s cibulkou a koprem přelijeme čočku i s vodou a řasou. Přivedeme k varu. Přidáme kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě.
- Necháme přejít varem, dochutíme umeoctem a jablečným octem.
- Podáváme s jakoukoliv obilninou, osvědčila se mi polenta nebo rýže. K tomu je vhodná napařená zelenina různých barev, na jaře posyp z ředkvičkových listů ze zahrádky, pražená semínka a kvašená zelenina.
Děti
Malým dětem dopořučuji odendat před dochucením sójovkou a octem.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Výborné! 😘… Zavzpomínala jsem si na školní jídelnu a na klasickou čočku s vajíčkem a chlebem a taky na koprovku… Jak po tom bývalo těžko a člověk měl obavy, jestli ty plyny začnou působit už na odpoledním tělocviku… 😃.
Ale zpět k věci – tento recept je ale naprosto vynikající, jednoduchý, vydatný, chutný a spolu s rýží tak lehounký. Díky za něj 💚💛💜
Velká dobrota :) Přidala jsem ještě petržel a růžičkové kapustičky :-P