Ingredience

Drobenka

  • 375g špaldové mouky (nebo jakékoli bezlepkové)
  • 120g oleje
  • 150g sladu (nebo rýžového sirupu)
  • skořice
  • špetka soli

Náplň

  • 250g mletého máku
  • 100g ovesných vloček
  • 300ml obilného mléka (použila jsem ovesné)
  • 100g hrozinek (nemusí být, my je máme rádi)
  • 160 g sladu (nebo rýžového sirupu)
  • skořice
  • špetka soli
  • 500g hrušek nastrouhaných na hrubo

Postup

  1. Ingredience na drobenku smícháme, 2/3 natlačíme do menšího plechu vymazaného olejem a 1/3 drobenky si necháme na posyp
  2. Na sporáku zahřejeme obilné mléko, necháme rozpustit slad, vmícháme mák, ovesné vločky, skořici a sůl a chvilku prohříváme
  3. Nakonec přidáme hrozinky a náplň natřeme na korpus.
  4. Poklademe nastrouhanými hruškami a posypeme zbylou drobenkou
  5. Pečeme na 180st. 40 minut
  6. Korpus se lehce drobí, lepší je nechat odležet do druhého dne, pokud to vydržíte

  1. Vynikající recept. Dala jsem jablka a do náplně 1/2 hrnku cukru. Dosel mi ryzovy sirup. Přes noc odpočíval a ráno byl krásně vláčný. Hrozinky a vlocky jsem rozmixovala. Opravdu úžasný receptík. Děkuji.

  2. Včera večer jsem tuto mňamku upekla, místo hrušek jsem dala jablíčka a jelikož jsem měla málo máku, tak jsem přidala více ovesných vloček.
    Koláč je fantastický a všem moc chutná, bude hodně rychle snědený.

  3. Nerozumim:suché ingredience smícháme dohromady- myslíte všechny i mokré ingredience na drobenku? …..A potom ….posypeme zbylou drobenkou…na obrázku to vypadá než posypané jako ucelená vrstva…? Nepecu tolik a prosím tedy o upřesnění…dekuji

  4. Tak včera jsme upekla, a dnes si dáváme…všem to chutná..jen jsem si opět upravila recept, to dělám se všemi….:))
    dala jsem méně oleje,přijde mi , že stačí klidně 100g
    a příště dám asi jablka, , nebo třeba pod mák ještě nějakou pikantní marmeládu, jen tak lehce..:)))
    Jinak skvělé…díky za recept..

  5. Výborný, výborný, výborný! Také jsem včera zkoušela variantu ořechy a jablka, taky moc dobré a ještě se chystám na kombinaci mák a jablka, to bude určitě TOP.

  6. Zobrazit všech 27 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBezlepkové semínkové trojhránky
Další článekMíša řez jinak