Drobenka
- 375g špaldové mouky (nebo jakékoli bezlepkové)
- 120g oleje
- 150g sladu (nebo rýžového sirupu)
- skořice
- špetka soli
Náplň
- 250g mletého máku
- 100g ovesných vloček
- 300ml obilného mléka (použila jsem ovesné)
- 100g hrozinek (nemusí být, my je máme rádi)
- 160 g sladu (nebo rýžového sirupu)
- skořice
- špetka soli
- 500g hrušek nastrouhaných na hrubo
Postup
- Ingredience na drobenku smícháme, 2/3 natlačíme do menšího plechu vymazaného olejem a 1/3 drobenky si necháme na posyp
- Na sporáku zahřejeme obilné mléko, necháme rozpustit slad, vmícháme mák, ovesné vločky, skořici a sůl a chvilku prohříváme
- Nakonec přidáme hrozinky a náplň natřeme na korpus.
- Poklademe nastrouhanými hruškami a posypeme zbylou drobenkou
- Pečeme na 180st. 40 minut
- Korpus se lehce drobí, lepší je nechat odležet do druhého dne, pokud to vydržíte
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Aký veľký máte plech na tento koláč? ďakujem :)
Děkuji za recept! Koláč je moc dobrý, nejlepší z těch, co jsem zatím podle JJ upekla. Jestlipak by šel něčím nahradit mák (kvůli refluxu bych ho měla omezit)?