Ingredience
  • 150 g pohankové mouky
  • 150 g jáhlové mouky
  • 2 lžičky jedlé sody + 2 lžičky bio jablečného octa + 2 lžíce vody (tato směs místo 2 vajec)
  • 200 ml vlažného rostlinného mléka (použila jsem doma vyrobené mandlové)
  • 120 g rozpuštěného bio kokosového oleje
  • 3 lžíce sladu (použila jsem Dobroslad)
  • 1,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 25 g bezlepkové ho kvásku
  • 1 lžička nastrouhané bio citronové kůry
  • hrst rozinek
  • špetka mořské soli
  • mandlové lupínky

Postup

  1. V míse smícháme trojkombinaci náhrady 2 vajec (viz výše) se třemi lžícemi sladu a vanilkovým extraktem.
  2. Přidáme rozpuštěný kokosový olej a vlažné “mléko”, citronovou kůru a kvásek.
  3. Do této směsi postupně vmícháme pohankovou i jáhlovou mouku, rozinky a špetku soli.
  4. Poté vypracujeme těsto, přikryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme kynout cca 1 hodinu.
  5. Na plechu vyloženém pečícím papírem vypracujeme bochánek a vmačkám mandlové lupínky.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40-45 minut.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDomácí tahini máslo se skořicí
Další článek10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku