Ingredience pro 4 osoby
- svazek jarní cibulky (cca 4-5ks)
- 5 ředkviček
- půl hrnku kvašeného zelí nebo jiné picklované zeleniny (lze i bez ní)
- půl hrnku klíčků (mungo, sojové…)
- 100g sojanézy
- lžíce horčice
- marinované tofu (cca 200g)
- lžíce citronové šťávy
- umeocet podle chuti
- můžete přidat nakrájenou petrželku, pažitku…
Postup
Marinované nebo uzené tofu nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy, přidáme na jemno nakrájené ředkvičky, jarní cibulku i se zelenou natí, kvašenou zeleninu, klíčky, sojanézu, hořčici, citronovou šťávu a umeocet podle chuti. Dobře promícháme a necháme asi půl hodiny až hodinu odležet. Pokud máme rádi hodně zeleného, přidáme hrst na jemno nakrájené pažitky či petrželky nebo ptačinec-žabinec.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Kombinujeme
Zeleninový salát může být jen příloha ke kompletnímu talíři, ale lze ho podávat jako samostatné jídlo, kdy je potřeba ještě doplnit obilovinu. Výborný je i s kváskovým chlebem.
Obměna
V létě přidám do salátu výjimečně i jedno masité rajče a půlku okurky hadovky, svátečně můžete přidat i kousek červené papriky. Kdo má rád cibuli, lze tam přidat půlku na jemno nakrájené.
Další varianta je přidat do salátu vařené fazole nebo cirznu a máte zase jinou kombinaci. Dobrý je také přidat hrnek uvařeného bezpluchého ovsa nebo krup.
Děti
Tento salát mohou děti v malém množství jako součást jídla děti od 2 let, pokud budou schopné zeleninu správně rozkousat.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Vynikajici, tady uzene tofu neexistuje, tak jsem smahla normalni se sojovkou, mnaaaam ❤️
Dobré zprávy, Tentokrát s klíčky a chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává peníze na sváču a obvykle si kupuje sladkosti.