Dozlatova restovaná zelenina je jednoduchý, rychlý a výborný pokrm ideální k jakékoliv příloze - třeba k soba nudlím!

Ingredience
  • 2 lžíce oleje
  • mrkev
  • brokolice
  • pórek
  • uvařená cizrna
  • tamari omáčka
  • sůl

Jak připravit restovanou zeleninovou směs

  1. Mrkev nakrájíme na tenké sirčičky, pórek na malé proužky a brokolici rozebereme na drobné růžičky.
  2. Rozehřejeme ve woku olej a vsypeme všechnu zeleninu i s cizrnou.
  3. Posolíme větší špetkou soli.
  4. Na nejvyšším plameni restujeme dozlatova (zelenina musí zůstat křupavá).
  5. Zastříkáme tamari omáčkou.
  6. Vypneme a podáváme.

Praktické

  • Toto jídlo se hodí podávat spolu s basmati rýží, jáhlami, pohankou nebo nudlemi. Obiloviny můžeme osmažit spolu se zeleninou.
  • Pokud by se zelenina připalovala, podlijeme trošičkou vody nebo mirinu.
  • Tato směs se hodí i na zabalení do rýžového papíru jako jarní závitky. Pokud ji smícháme například s pomazánkou, tofunézou, rostlinným jogurtem, oříškovým nebo smeínkovým máslem nebo třeba oříškovým dipem, můžeme ji použít jako náplň do tortill či palačinek.

Obměna

  • Ze zeleniny se do této směsi hodí i na tenké proužky nakrájené čínské zelí, hlávkové zelí, daikon aj.
  • Výborná je tato směs dochucená rostlinnou smetanou (třeba kokosovou), kokosovým mlékem nebo tahini máslem.
  • Místo cizrny můžeme dát jinou luštěninu nebo třeba tofu či tempeh.
  • Můžeme přidat i koření – kari, kurkumu, římský kmín nebo asijskou směs koření.

Děti

  • Tato směs je vhodná pro děti od 2 let.

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Behám ako rybička, kila idú dole (Marta)

Marta: Milá Evička, deň po dni varím podľa Jíme...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Moc nám chutná. I můj masožravec je nadšený (Lebell)

Lebell: Vaše recepty jsou Super! Super! Super! Nečekala jsem,...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Fantastický program, všetko chutí a pri tom chudnem (Daniela)

Daniela: Fantastický program, všetko chutí, pôst som dala úplne...

Za 4 týdny mám 4 kg dole (Sylva)

Sylva: Krásný den, děvčata:-) Jsem s vámi už 4....

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Musím se u jídla brzdit, jak je to dobré (Jaroslav)

Jaroslav: Černá čočka s batáty je zajímavá kombinace, opět...
  1. tak tenhle recept mě vytrhl z JJ depky, že furt vařím to samý. zrní a zeleninu. Díky! S rýžovými nudlemi, křupavá zelenina, zelené fazolky pro zelenou barvu. Jedla jsem to a celou dobu byla uplně nadšená. Jako nějaké slavnostní jídlo. Vlastně asi poprvé co se mi podařilo opravdu nepřetáhnout zeleninu, že nebyla do měkka.

    • To nás moc těší ;-) A takových „slavnostních“ receptů na JJ najdete přece mraky, stačí si vybrat podle chuti a nálady a už nikdy nedat depce šanci 😉😍

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMungo-zeleninový kotlík
Další článekMíchané batáty s kysaným zelím