Dozlatova restovaná zelenina je jednoduchý, rychlý a výborný pokrm ideální k jakékoliv příloze - třeba k soba nudlím!

Ingredience
  • 2 lžíce oleje
  • mrkev
  • brokolice
  • pórek
  • uvařená cizrna
  • tamari omáčka
  • sůl

Jak připravit restovanou zeleninovou směs

  1. Mrkev nakrájíme na tenké sirčičky, pórek na malé proužky a brokolici rozebereme na drobné růžičky.
  2. Rozehřejeme ve woku olej a vsypeme všechnu zeleninu i s cizrnou.
  3. Posolíme větší špetkou soli.
  4. Na nejvyšším plameni restujeme dozlatova (zelenina musí zůstat křupavá).
  5. Zastříkáme tamari omáčkou.
  6. Vypneme a podáváme.

Praktické

  • Toto jídlo se hodí podávat spolu s basmati rýží, jáhlami, pohankou nebo nudlemi. Obiloviny můžeme osmažit spolu se zeleninou.
  • Pokud by se zelenina připalovala, podlijeme trošičkou vody nebo mirinu.
  • Tato směs se hodí i na zabalení do rýžového papíru jako jarní závitky. Pokud ji smícháme například s pomazánkou, tofunézou, rostlinným jogurtem, oříškovým nebo smeínkovým máslem nebo třeba oříškovým dipem, můžeme ji použít jako náplň do tortill či palačinek.

Obměna

  • Ze zeleniny se do této směsi hodí i na tenké proužky nakrájené čínské zelí, hlávkové zelí, daikon aj.
  • Výborná je tato směs dochucená rostlinnou smetanou (třeba kokosovou), kokosovým mlékem nebo tahini máslem.
  • Místo cizrny můžeme dát jinou luštěninu nebo třeba tofu či tempeh.
  • Můžeme přidat i koření – kari, kurkumu, římský kmín nebo asijskou směs koření.

Děti

  • Tato směs je vhodná pro děti od 2 let.

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Mám o 9 kg méně, přestaly zdravotní potíže (Milu)

Milu: Chtěla bych moc poděkovat za výborný kurz a...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Užívám si to, poslouchám tělo a učím se (Jana)

Jana: Low carb jsem jela cca půl roku, chtěla...

Postupně se přidává celá rodina (Katarina)

Katarina: Ďakujem za tuto úžasnú skúsenosť. Páči sa mi...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

8 kg je dole a zlepšila se psychika (Martin)

Martin: Ahoj, tak 8 kg je dole, i když...

Cítím se mnohem líp a lehčeji (Michala)

Michala: Ahoj Evi, jsem dnes v 9. dnu kurzu...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Cukr téměř v normě a 5 kg dole (Milena)

Milena: Včera jsem byla na kontrole u dia lekařky,...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Přestala mi být konečně zima

Ilona L.: Evi a Helenko, hlásim úspěchy po odezněni...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...
  1. tak tenhle recept mě vytrhl z JJ depky, že furt vařím to samý. zrní a zeleninu. Díky! S rýžovými nudlemi, křupavá zelenina, zelené fazolky pro zelenou barvu. Jedla jsem to a celou dobu byla uplně nadšená. Jako nějaké slavnostní jídlo. Vlastně asi poprvé co se mi podařilo opravdu nepřetáhnout zeleninu, že nebyla do měkka.

    • To nás moc těší ;-) A takových „slavnostních“ receptů na JJ najdete přece mraky, stačí si vybrat podle chuti a nálady a už nikdy nedat depce šanci 😉😍

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJahody v zimě? Víte, kdy mají skutečně sezónu?
Další článekKlíčíme mungo