Tento koláč vznikl úplnou náhodou když jsem neměla všechny potřebné igredience na svůj klasický drobenkový koláč a byla jsem nucena improvizovat. Máme ho moc rádi.

Ingredience
  • 200ml hrnek špaldové polohr. mouky
  • 200ml hrnek ovesných vloček
  • 100ml sirupu (rýžový/agávový)
  • ztuhlý kokosový olej o velikosti půlky másla
  • 180ml rostlinného mléka
  • 1 větší vajíčko od zahrádkových slepiček (nebo lněné semínko pro striktnější strávníky)
  • vanilka lusk
  • 3lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 jablka
  • skořici

Postup

  1. Ovesné vločky zalijeme horkou vodou, tak aby byly zalité lehce nad okraj, přiklopíme a necháme vodu vsáknout.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a na hrubém struhadle nastrouháme.
  3. Posypeme skořicí a promícháme.
  4. Do mísy dáme mouku, namočené vločky(pokud budou moc nacucané, vodu z nich vymačkáme).
  5. Přidáme sirup, kokosový olej,strouhnem trochu vanilkového lusku.
  6. Pak nalijeme rostl. mléko, přidáme vejce/lněné semínko a kypřící prášek.
  7. Vše řádně promačkáme rukama a pak promícháme metličkou.
  8. Nalijeme na vymazaný-vysypaný plech(30x20cm).
  9. Na těsto rozprostřeme nastrouhaná jablka se skořicí a dáme péct do vyhřáté trouby 180st. na cca 40 minut.

Koláč je dobré podávat ještě jako teplý dezert a nebo schlazený v teplejších dnech.

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...
  1. Koláč je moc dobrý, u nás se po něm jen zaprášilo :-), musela jsem schovat 3 kousky na výlet za medvědím česnekem, aby byla sváča. Musela jsem se o víkendu sama sobě zasmát, když jsem vše připravila už na pečení, tak jsem zjistila, že jsem nedala lněné semínko ani vajíčko a ani prášek do pečiva. Bála jsem se, aby z toho nebyla patlanice, dělal jsem ještě bezelepkovou verzi. I tak byl koláč nadýchaný a moc dobrý :-).

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVelikonoční dekorace neboli Kinder vajíčko jinak
Další článekNejlepší fazolová paštika