Tento koláč vznikl úplnou náhodou když jsem neměla všechny potřebné igredience na svůj klasický drobenkový koláč a byla jsem nucena improvizovat. Máme ho moc rádi.

Ingredience
  • 200ml hrnek špaldové polohr. mouky
  • 200ml hrnek ovesných vloček
  • 100ml sirupu (rýžový/agávový)
  • ztuhlý kokosový olej o velikosti půlky másla
  • 180ml rostlinného mléka
  • 1 větší vajíčko od zahrádkových slepiček (nebo lněné semínko pro striktnější strávníky)
  • vanilka lusk
  • 3lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 jablka
  • skořici

Postup

  1. Ovesné vločky zalijeme horkou vodou, tak aby byly zalité lehce nad okraj, přiklopíme a necháme vodu vsáknout.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a na hrubém struhadle nastrouháme.
  3. Posypeme skořicí a promícháme.
  4. Do mísy dáme mouku, namočené vločky(pokud budou moc nacucané, vodu z nich vymačkáme).
  5. Přidáme sirup, kokosový olej,strouhnem trochu vanilkového lusku.
  6. Pak nalijeme rostl. mléko, přidáme vejce/lněné semínko a kypřící prášek.
  7. Vše řádně promačkáme rukama a pak promícháme metličkou.
  8. Nalijeme na vymazaný-vysypaný plech(30x20cm).
  9. Na těsto rozprostřeme nastrouhaná jablka se skořicí a dáme péct do vyhřáté trouby 180st. na cca 40 minut.

Koláč je dobré podávat ještě jako teplý dezert a nebo schlazený v teplejších dnech.

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

  1. Koláč je moc dobrý, u nás se po něm jen zaprášilo :-), musela jsem schovat 3 kousky na výlet za medvědím česnekem, aby byla sváča. Musela jsem se o víkendu sama sobě zasmát, když jsem vše připravila už na pečení, tak jsem zjistila, že jsem nedala lněné semínko ani vajíčko a ani prášek do pečiva. Bála jsem se, aby z toho nebyla patlanice, dělal jsem ještě bezelepkovou verzi. I tak byl koláč nadýchaný a moc dobrý :-).

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVelikonoční dekorace neboli Kinder vajíčko jinak
Další článekNejlepší fazolová paštika