Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

,,Mokrý” jablíčkový koláč

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
  • 200ml hrnek špaldové polohr. mouky
  • 200ml hrnek ovesných vloček
  • 100ml sirupu (rýžový/agávový)
  • ztuhlý kokosový olej o velikosti půlky másla
  • 180ml rostlinného mléka
  • 1 větší vajíčko od zahrádkových slepiček (nebo lněné semínko pro striktnější strávníky)
  • vanilka lusk
  • 3lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 jablka
  • skořici

Moje máma byla do zdravé výživy zapálená, mě to nezajímalo. Bez masa 5x týdně jsem si to neuměla představit. Když jse...

Tento koláč vznikl úplnou náhodou když jsem neměla všechny potřebné igredience na svůj klasický drobenkový koláč a byla jsem nucena improvizovat. Máme ho moc rádi.

Postup

  1. Ovesné vločky zalijeme horkou vodou, tak aby byly zalité lehce nad okraj, přiklopíme a necháme vodu vsáknout.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a na hrubém struhadle nastrouháme.
  3. Posypeme skořicí a promícháme.
  4. Do mísy dáme mouku, namočené vločky(pokud budou moc nacucané, vodu z nich vymačkáme).
  5. Přidáme sirup, kokosový olej,strouhnem trochu vanilkového lusku.
  6. Pak nalijeme rostl. mléko, přidáme vejce/lněné semínko a kypřící prášek.
  7. Vše řádně promačkáme rukama a pak promícháme metličkou.
  8. Nalijeme na vymazaný-vysypaný plech(30x20cm).
  9. Na těsto rozprostřeme nastrouhaná jablka se skořicí a dáme péct do vyhřáté trouby 180st. na cca 40 minut.

Koláč je dobré podávat ještě jako teplý dezert a nebo schlazený v teplejších dnech.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Jmenuji se Marcela, moc ráda vařím a výtvarničím a to hlavně s dětmi. Chtěla bych se s vámi podělit o naše výtvory a třeba vás i inspirovat.

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Poprve se mi nepovedl. Byl moc mokrý. Podruhé jsem dala péct tenkou vrstvu a byl dobrý. Jablka jsem vmíchala dovnitř.
Kypřící prášek nedávám, nedělá mi dobře.

Michaela
19. 11. 2024

No to je dobrota. Musim se drzet, abych nesnedla celej plech :) priste dam mene oleje, mam to hodne mastne. Pripomina mi to trochu crumble, navic jablecna stava ve spojeni s kokosovym olejem na tom udelala jakoby karamel 😋

Ukázat další komentáře