Domů > Nepřehlédněte

Nejlepší způsob jak umýt hrnec od polenty

Miluju polentu z kukuřičné krupice. Vaří se sama, je hutná a chutná. Ale ten hrnec potom! Dřív jsem se to snažila marně umýt. Dnes mám na to perfektní trik.

Nechte zbytky v hrnci vychladnout

Zkuste, zda už jde sloupnout

Vyndejte ztuhlou polentu

Užijte si výsledný produkt :-)

Nechte to být

Nejsnazší způsob, jak umýt hrnec od polenty, je to nechat být. Dát stranou a počkat, až vychladne, uschne a odlepí se. Když se ji budeme snažit ihned umýt, půjde to těžko i s drátěnkou. Když jí dáme chvíli čas, pustí se sama a vy ji jednoduše vyndáte viz foto níže.

Odlepenec je nejlepší

Jak jsme se shodli s mnohými z vás, o ten výsledný produkt bývá velký zájem. Jedna čtenářka to nazvala super palačinkou, naše holky těm tenkým vrstvičkám po stranách říkají papír a loupou je ze stěn jako kdovíjakou pochoutku.

Ideální hrnec na polentu

Pokud použijete nepřilnavé nádobí, půjde to úplně samo a nebudete muset dlouho čekat. Ledva vychladne, můžete sloupnout a zbaštit. Hrnec je tak čistý, že by se ani nemusel mýt.

Já vařím polentu v hrnci značky Eaziglide viz foto (Klubáci mají super slevu). Stejně funguje titanové nádobí. V nepřilnavém nádobí se polenta odlepí i když ji zapomenete na sporáku a připeče se.

Z nerezu či smaltu, zvlášť když se trochu napeče, to jde o něco hůř a je lepší nechat hrnec půl dne, aby se polenta pustila. Nechávala jsem klidně do druhého dne, když jsem vařívala jen v nerezu.

Nebojte se vařit polentu bez míchání

V našem návodu je, že krupici vaříme bez míchání. To se většina lidí bojí. Tak už se nebojte. Když ji nezačnete míchat, nebudete ji vařit na prudko a včas ji sundáte, tak se nepřipeče. A to umazané se sundá snadno po vychladnutí.

PS: Co shodit 5 kg za 14 dnů?

Sezóna plavek se blíží. Letos to nebude strašák, připravíme se. Máme chutný jídelníček, skvělé recepty, videa, jemné cvičení - a samozřejmě živou podporu a motivaci. Už za dva týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na výzvu Hubneme do plavek a naskočte!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Dobrý den, paní Evo, mohla byste mi prosím poradit, který hrnec značky Eaziglide je vhodný pro dva lidi, dekuji

Môžem tiež potvrdiť, že je to tak. Bolo to pre mňa príjemné prekvapenie, ako perlička na záver :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

12
2

13 tipů, jak využít zbytky potravin v kuchyni

Při vaření a přípravě zdravých pokrmů vzniká odpad, který často končí v koši, v lepším případě na kompstě. To je ale škoda, i odkrojky od zeleniny, ovoce, ...
8
2

Jak vybrat tu nejlepší dýni Hokkaido

Sladká hokkaido dýně je výbornou podzimní zeleninou, je léčivá a v kuchyni se s ní dá čarovat. Ale jen když víte, jak ji správně vybrat. Jinak si domů může...
40
2

9 skvělých způsobů, jak využít košťály z brokolice a květáku

Také jste jedním z lidí, kteří košťály od brokolice a květáku vyhazují? Chyba! Zkuste některý z těchto tipů a zpracujte brokolici i květák tzv. od čumáčku ...
3
4

Časté chyby začátečníků při přechodu na zdravější jídelníček

Chcete začít zdravě, ale nevíte jak na to? Nejste si jisti, zda jste to vzali za správný konec? Přinášíme přehled nejčastějších chyb, které začátečníci nev...
10

Velký přehled druhů octů a jejich použití v kuchyni. Víte, kdy který použít?

Ocet je v kuchyni nenahraditelným pomocníkem při dochucování pokrmů. Dokáže z obyčejného jídla udělat opravdovou lahůdku. Dnešní trh nabízí nepřeberné množ...
13
20

Jak prakticky využít skleničky (od marmelád, medu, oliv aj.)

Také se vám doma kupí velké i malé skleničky – od medu, oliv, marmelád, jogurtů, mléka? Vyhazujete je? Zkuste je znovu využít (nejen) v kuchyni. Mrkn...