Ingredience
  • Na korpus:
  • 120g ovesných vloček
  • 120g vlašských ořechů
  • 40g slunečnicových semínek
  • 30g dýňových semínek
  • 80g kokosového oleje
  • 50ml rýžového sirupu (podle chuti)
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1/2 lžičky skořice
  • Na krém:
  • domácí karamel (https://www.jimejinak.cz/karamel/)
  • 2 lžíce kešu/mandlového másla

Postup

  1. Nejdříve si připravíme karamel. Ten musí být tak akorát – ani ne moc tekutý, ani tvrdý (doporučuji si předem recept vyzkoušet).
  2. Do vychladlého karamelu vmícháme oříškové máslo, pořádně promícháme a krém je hotový.
  3. Nyní si připravíme směs na korpus. Rozmixujeme ovesné vločky, vlašské oříšky a semínka na mouku a přesypeme do velké mísy.
  4. V malém hrnečku si rozpustíme kokosový olej.
  5. Olej přelijeme do mísy k ostatním ingrediencím, přidáme rýžový sirup a koření.
  6. Směs pořádne propracujeme.
  7. Pokud není směs dostatečně lepivá, přidáme ještě trochu sirupu nebo oleje.
  8. Nyní budeme vrstvit směs na korpus a krém.
  9. Část směsi natlačíme do malého pekáčku vyloženým pečícím papírem. Na to rozetřeme část krému, posypeme další částí korpusu a ten trochu zatlačíme do krému. Vrstvíme do té doby, než nám dojdou ingredience.
  10. Na vrch si necháme trochu krému a ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.
  11. Dort dáme stuhnout do lednice (ideálně na pár hodin).
  12. Pokud si nejste jistí, že vám dort stuhne, vrstvěte do malých plastových mističek a dort pak jezte lžičkou.

  1. Pro mě je to lahůdka veliká, ale jsem u nás doma sama, komu to chutná.Už se těším, jak si to budu po kouskách vychutnávat – mám zákusek na několik dní.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMexická fazolová rýže
Další článekOvesná kaše makové panenky