- Na korpus:
- 120g ovesných vloček
- 120g vlašských ořechů
- 40g slunečnicových semínek
- 30g dýňových semínek
- 80g kokosového oleje
- 50ml rýžového sirupu (podle chuti)
- 1 lžička perníkového koření
- 1/2 lžičky skořice
- Na krém:
- domácí karamel (https://www.jimejinak.cz/karamel/)
- 2 lžíce kešu/mandlového másla
Postup
- Nejdříve si připravíme karamel. Ten musí být tak akorát – ani ne moc tekutý, ani tvrdý (doporučuji si předem recept vyzkoušet).
- Do vychladlého karamelu vmícháme oříškové máslo, pořádně promícháme a krém je hotový.
- Nyní si připravíme směs na korpus. Rozmixujeme ovesné vločky, vlašské oříšky a semínka na mouku a přesypeme do velké mísy.
- V malém hrnečku si rozpustíme kokosový olej.
- Olej přelijeme do mísy k ostatním ingrediencím, přidáme rýžový sirup a koření.
- Směs pořádne propracujeme.
- Pokud není směs dostatečně lepivá, přidáme ještě trochu sirupu nebo oleje.
- Nyní budeme vrstvit směs na korpus a krém.
- Část směsi natlačíme do malého pekáčku vyloženým pečícím papírem. Na to rozetřeme část krému, posypeme další částí korpusu a ten trochu zatlačíme do krému. Vrstvíme do té doby, než nám dojdou ingredience.
- Na vrch si necháme trochu krému a ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.
- Dort dáme stuhnout do lednice (ideálně na pár hodin).
- Pokud si nejste jistí, že vám dort stuhne, vrstvěte do malých plastových mističek a dort pak jezte lžičkou.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Pro mě je to lahůdka veliká, ale jsem u nás doma sama, komu to chutná.Už se těším, jak si to budu po kouskách vychutnávat – mám zákusek na několik dní.