Domů > Magazín > Žijeme jinak

Plodná města – festivalový film č.8

Poslední film z naší festivalové nabídky je veskrze pozitivní. Jde to naprosto všude. Všude může něco růst. Na balkóně, v betonu, v opuštěném městě. Podívejte se, jakou podobu mohou mít městské farmy. Pojďte se projít od zahrádek na newyorských střechách přes opuštěné parcely v Detroitu až po farmářské trhy v New Orleans. Je to inspirující!

Growing Cities | Dan Susman | USA | 2013 | anglicky / české titulky | 60 min

Pokud chcete mít představu, co vás ve filmu čeká, pusťte si upoutávku:

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

 

O filmu

Dva mladí Američané se vydávají na netradiční cestu kolem Spojených států za městskými zahradnickými projekty. Ve filmu o putování od pobřeží k pobřeží nás cestovatelé seznámí se všemi podobami městského zahradničení v USA, od zahrádek na newyorských střechách přes opuštěné parcely v Detroitu až po farmářské trhy v New Orleans. Snímek vypovídá o tom, jak velkou měrou mohou městské zahrádky přispět k fyzickému i duševnímu ozdravení komunity.

Diskuse

Diskuzi o městském zahradničení obohatí Radka Pokorná a Veronika Makovská z organizace Kokoza.

Kokoza propaguje kompostování a pěstování ve městě. Inspiruje a motivuje k využívání kompostovacích technologií vhodných do města, k pěstování pro svoji spotřebu a pro radost.

 

 

Kdy a kde film uvidíte

Všechny filmy budou zdarma vysílány v rámci festivalového týdne od 22. do 28. ledna 2018  na Jíme Jinak. Čeká vás 8 skvělých snímků. Můžete si je v rámci festivalového týdne pustit kdykoli z pohodlí vašeho domova na vašem počítači. Stačí si rezervovat vstupenku zdarma.

 

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Co můžeme ještě vysévat na záhonky?

Už je to tady, doba, kdy už můžeme vysévat různé druhy zeleniny přímo na záhon. My už naseto máme, a co vy? Už jste si nakoupili semínka? Udělali si osevní...

Jarní rýže

Svěží jarní jídlo, které hraje barvami. Jednoduché a přitom tak lahodné! Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Někdo to rád horké

Připravte si rychlý teplý dezert s kokosem a ovesnými vločkami, který můžete snadno upéct v horkovzdušné fritéze nebo troubě. Tento zdravý recept je skvělo...

Kukuřičná polenta s bršlicí a rýží

Dnešní teplé počasí mě přivedlo při přípravě oběda na kukuřici. Neměla jsem namočenou naši oblíbenou krupici, tak jsem sáhla po instantní polentě a přidala...
41
13

Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzk...

Špagety Vegarbonara 2.0

Další zdravá verze oblíbeného italského receptu, tentokrát s lahodným dýňovým krémem.