Luxusní podzimní polévka, která pohladí, zasytí a zahřeje. A navíc dodá tolik potřebné omega 3 mastné kyseliny.

Ingredience
  • kus květáku
  • kus dýně hokkaido
  • kousek celeru
  • 1 lžíce řas wakame
  • 1-2 lžičky miso pasty
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • pohankové vrtulky nebo jiné těstoviny
  • 2 lžíce (i víc) mletého lněného nebo chia semínka
  • zázvorová šťáva (není nutné)
  • sůl

Jak připravit miso polévku s těstovinami a omega-3

  1. Do hrnce dáme vařit vývar, omyjeme a nakrájíme na menší kousky zeleninu.
  2. Do vroucího vývaru přidáme špetku soli a lžíci řas nalámaných na menší kousky.
  3. Přidáme zeleninu, neuvařené těstoviny, snížíme plamen a vaříme cca 7-10 minut, až je měkká zelenina i těstoviny.
  4. Vypneme a vmícháme miso pastu a mleté semínko, které nám polévku i trochu zahustí.
  5. Můžeme ochutit zázvorovou šťávou a posypat natěmi.

Praktické

  • Tuto polévku můžete jíst i jako obědovou (přidejte do ní i třeba uvařenou luštěninu).
  • Pokud máte již uvařené těstoviny, stačí je do polévky nasypat minutu před vypnutím, aby se prohřály.
  • Místo těstovin do ní můžete dát jinou zbylou uvařenou obilovinu. Pokud žádnou nemáte, nasypte do polévky ovesné vločky, kuskus, amarant, rýžové nebo polévkové nudle nebo quinou. Než se polévka uvaří, obilovina změkne a bude hotová. Jestli vlastníte kvásek, můžete zbytky kvásku vhodit do polévky jako nočky nebo kvásek do polévky rozmíchat. Získáte výbornou chuť. Skoro jako tradiční kyselo.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte rýžovou miso pastu. Sojová obvykle začátečníkům nechutná.

Obměna

  • Zeleninu volte podle aktuálních zásob, řasy měňte podle nálady nebo vynechejte.
  • Můžete použít těstoviny dle chuti – z bezlepkových i lepkových mouk, různých tvarů – nudle, špagety, kolínka, vrtulky, trubky aj.

Děti

  • Miso polévku dáváme dětem cca od 1,5 roku, šetříme se solí i miso pastou.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Za 4 týdny mám 4 kg dole (Sylva)

Sylva: Krásný den, děvčata:-) Jsem s vámi už 4....

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Nepřibírám a alergii mám pod kontrolou i bez medikace (Eva)

Eva: Takže po jarní očistě a hubnutí do plavek...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Na jídlo se těším a vychutnávám si ho (Věra)

Věra: Evi dnes se stalo to čemu jsem skoro...

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Vůbec mě nehoní chutě, obědy i večeře mi moc chutnají (Míša)

Míša: Dobrý den Evi, opravdu velká poklona Vašemu sestavenému...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJíme Jinak mě vrací zpátky do života (Hanka, 48 let)
Další článekSkleníková výchova ničí zdraví dětí. Vzniká nová nemoc: „z nedostatku přírody“