Luxusní podzimní polévka, která pohladí, zasytí a zahřeje. A navíc dodá tolik potřebné omega 3 mastné kyseliny.

Ingredience
  • kus květáku
  • kus dýně hokkaido
  • kousek celeru
  • 1 lžíce řas wakame
  • 1-2 lžičky miso pasty
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • pohankové vrtulky nebo jiné těstoviny
  • 2 lžíce (i víc) mletého lněného nebo chia semínka
  • zázvorová šťáva (není nutné)
  • sůl

Jak připravit miso polévku s těstovinami a omega-3

  1. Do hrnce dáme vařit vývar, omyjeme a nakrájíme na menší kousky zeleninu.
  2. Do vroucího vývaru přidáme špetku soli a lžíci řas nalámaných na menší kousky.
  3. Přidáme zeleninu, neuvařené těstoviny, snížíme plamen a vaříme cca 7-10 minut, až je měkká zelenina i těstoviny.
  4. Vypneme a vmícháme miso pastu a mleté semínko, které nám polévku i trochu zahustí.
  5. Můžeme ochutit zázvorovou šťávou a posypat natěmi.

Praktické

  • Tuto polévku můžete jíst i jako obědovou (přidejte do ní i třeba uvařenou luštěninu).
  • Pokud máte již uvařené těstoviny, stačí je do polévky nasypat minutu před vypnutím, aby se prohřály.
  • Místo těstovin do ní můžete dát jinou zbylou uvařenou obilovinu. Pokud žádnou nemáte, nasypte do polévky ovesné vločky, kuskus, amarant, rýžové nebo polévkové nudle nebo quinou. Než se polévka uvaří, obilovina změkne a bude hotová. Jestli vlastníte kvásek, můžete zbytky kvásku vhodit do polévky jako nočky nebo kvásek do polévky rozmíchat. Získáte výbornou chuť. Skoro jako tradiční kyselo.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte rýžovou miso pastu. Sojová obvykle začátečníkům nechutná.

Obměna

  • Zeleninu volte podle aktuálních zásob, řasy měňte podle nálady nebo vynechejte.
  • Můžete použít těstoviny dle chuti – z bezlepkových i lepkových mouk, různých tvarů – nudle, špagety, kolínka, vrtulky, trubky aj.

Děti

  • Miso polévku dáváme dětem cca od 1,5 roku, šetříme se solí i miso pastou.

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNewsletter – Druhý týden
Další článekSkleníková výchova ničí zdraví dětí. Vzniká nová nemoc: „z nedostatku přírody“