Výborná teplá zelenina na způsob brambor s pažitkou. Místo másla si ji můžete polít kokosovým olejem. Hodí se jako příloha k jakémukoliv jídlu.
Ingredience
  • dýně
  • kedlubna
  • mrkev
  • petržel
  • cuketa
  • pažitka
  • případně kokosový olej nebo ghí
  • sůl

Jak připravit zeleninovou přílohu bez brambor

  1. Veškerou zeleninu si nakrájíme na kostky nebo silnější kolečka.
  2. Do hrnce napustíme vodu a dáme do něj pařáček.
  3. Na pařáček umístíme zeleninu, posolíme špetkou soli (můžeme také pokapat sojovou omáčkou) a přivedeme k varu.
  4. Snížíme plamen a necháme cca 10-15 minut napařovat, až je zelenina měkká.
  5. Přemístíme na talíř a hojně zasypeme nasekanou pažitkou.
  6. Tradičně se takové přílohy polévají máslem. Místo klasického másla můžete použít doma vyrobené rostlinné máslo, rostlinné máslo kupované ve zdravé výživě, ghee nebo kokosový olej. Výborná je ale zelenina i jen sama o sobě bez polití.

Praktické

  • Tato příloha se hodí k jakémukoliv jídlu. Může posloužit jako teplý salát k plackám, náplň do palačinek nebo tortill, příloha k hummusu, těstovinám, rýži, tempehu aj.

Obměna

  • Zeleninu volte dle sezóny, zásob a chutí. Nám chutná takto připravený i celer, kapustičky a batát.
  • Místo pažitky můžete přílohu zasypat i petrželkou.
  • Zeleninu můžete také v průběhu napařování okořenit. Výborná je třeba posypaná tymiánem.

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Chtěla jsem se naučit vařit z dravě a kila dolů jsou příjemnou odměnou

Žaneta: Hlásím 3kg dole :). Pravda je, že jsem...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Mám lepší a vypnutější pleť

Evča: Ahoj Evi, nevím, jestli to se patří, přesto...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRýžová léčebná kaše – Congee
Další článekMléčné špaldové frappé