Domů > Zdravé recepty > Mléčné alternativy

Yannoh chia pudink s amasaké krémem a lesními jahodami

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Lesní jahody právě dozrávají. Zkuste je s tímto osvěžujícím a lahodným krémem. Tento dezert je zcela bez cukru a je skvělý jako osvěžující letní svačinka.

Ingredience
Na chia pudink:
  • 25 g chia semínek
  • 200 g mléka z celozrnné rýže
  • 1 vrchovatou lžičku kávy Yannoh
  • 1 čajová lžička datlového sirupu
Na krém:
  • 2 lžíce oříškového másla (100% lískových ořechů)
  • 2 čajové lžičky kakaa
  • 2 lžíce rýžového amasaké
  • 1 lžíce rýžového mléka
  • lesní jahody

Poslední dobou mi nebylo dobře. Dlouhé roky jsem se cítila velmi unavená, znuděná, bez nálady, bez energie, vystresov...

Jak připravit kávový chia pudink s amasaké krémem

  1. Smíchejte všechny ingredience na pudink a dejte do chladničky na několik hodin nebo přes noc.
  2. Vložte oříškové máslo s kakaem a amasaké do misky a dobře promíchejte. Postupně přidávejte rýžové mléko podle toho, jaké konzistence chcete dosáhnout.
  3. Vezměte již ztuhlý pudink z ledničky, navrch přidejte krém a nakonec jahody.

Praktické

  • Chia puding klidně připravte večer a dejte do lednice.

Obměna

  • Můžete použít jakékoli jiné ovoce.
  • Kávu Yannoh můžete vynechat, pokud ji nemáte a nepoužíváte.

Děti

  • Vhodné pro menší děti, těm nejmenším nedáváme kakao.

 

 

 

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Kakaový puding s třešněmi

Tento puding je opravdu výborný a jeho konzistence je perfektní. Recept pochází z knihy proslulého italského doktora F. Berrina.

Chia pudink z mechu a kapradí

Pokud máte rádi chia pudink, pak vyzkoušejte i tuto zelenou variantu s lahodbou čoko polevou. Uvidíte, že se po dezertu jen zapráší.

Dvojbarevný pohár Míša (bez cukru, bez lepku a bez mléka)

Pokud vám zbude tvaroh z tofu a amasaké, vykouzlíte velmi snadno a rychle jednoduché a chutné pohárky, které tak trochu připomínají dezert Míša z mého děts...

Luxusní švestkový krém za pár minut

Je lepší horký nebo vychlazený? Milujeme obě varianty! Tenhle dezert je super svačina i občerstvení pro návštěvy. Dá se udělat předem, je to rychlovka. A h...

Vanilkový krém (sladký i bez oslazení)

Jáhlové amasaké s vanilkou je luxusní dezert, který máme moc rádi a děláme ho návštěvám. Slaďoučký, přitom ničím neslazený. Přirozeně fermentovaný, bez lep...

Kokosový pohár s tapioka perličkami

Mléčná rýže byla můj oblíbený dezert před změnou jídelníčku. Tenhle dezert ji nejen nahradí, ale dokonale předčí. Když ho v létě podáte pěkně vychlazený, u...