Radka: Ahoj, tak 28.3. jsem odstartovala program jarní očisty. Už od nového roku jsem se snažila zhubnout, ale bez úspěchu. Např. vaření a vážení surovin mi vydrželo asi 11 dní, poté bezmoc a vyčerpání, takže nakonec jsem ještě 3 kg přibrala. Po stránkách Jíme Jinak pokukuji už přes rok, ale nikdy jsem neměla ten správný impuls. Až jednou to secvaklo, že to je to “teď”. A přihlásila jsem se. Na začátku – před třemi týdny, jsem měla 109,5 kg…no…na ženskou masakr….po třech týdnech mám 10 kg dole a 8 cm v bocích. Přiznám se, že podle jídelníčku a receptů jsem vařila sotva 3 dny. Jsem sama a znamenalo to pro mne otevřít snad vše, “ušpinit”všechny hrnce a “předepsanou” zeleninu nestíhala jíst a jiná se zbytečně kazila, ale našla jsem si nějaký svůj systém a zatím funguje….pravda je, že dnes jsem si za odměnu nadělila poctivý hambáč s hovězím masem a dvě pivka…nemám ani výčitky a moc jsem si pochutnala a už se těším na zítra, až si dám něco zdravého a lehkého :).
Zároveň jsem vydržela 3 týdny bez masa, vajec, mléčných výrobků a pečiva. Především to maso bylo těžké, k snídani jsem mívala šunku, k obědu nějakou přílohu a maso a k večeři pořádný steak. Teď je to jinak, ani mně nehoní mlsná, ale asi dnes, možná i tím, že jsou Velikonoce a že jsem už pro sebe něco dokázala, jsem měla potřebu se odměnit. Ale už se zase těším na odlehčený jídelníček.
Po třech týdnech 10 kg dole (Radka)
Poslední komentáře
Milá Lenko, myslím, že se počítá i s tím, že si člověk vaří jen pro sebe. Recepty na sebe často navazují, takže ta uvařená surovina se pak využije i dál, např. se uvaří cizrna, jeden den se udělá cizrnový guláš, druhý den se z ní připraví hummus apod. 😉
Ahoj,
také se obejdu třeba 1/2 roku bez čokolády, a teď v lednu jsem po x měsících v pozdním odpoledni snědla skoro celou tabulku a večer vůbec nemohla spát, měla zimnici s třesavkou, ledové tělo a nemohla se vůbec zahřát. Akorát na to WC jsem nechodila… Prostě naše těla již asi nejsou na určité ,,věci” zvyklá a když si je člověk výjimečně dopřeje, tak to tělo vyhazuje a organismus se čistí… a snaží toho zbavit.
Jarní očista… stále přemýšlím, suroviny používám přes 10 let, veget. a vegan. vařit umím, ale netuším, jak při ,,JARNÍ OČISTĚ” vařit nyní již pouze pro 1 osobu (1 členná domácnost). Např. i na vývar se mi těžko shání dost rostl. slupek, odkrojků apod. na uvaření miso polévky atd. Je to neekonomické (elektřina, plyn, voda na mytí nádobí)… vařit 1 porci obilí, luštěnin, když v kurzu jsou každý den jiná jídla… (Doma uvařím obilovinu, luštěninu, dám do ledničky a jím to několik dní…). Napíše mi k tomu prosím někdo něco? Díky Lenka
Buďte první, kdo napíše komentář