- Na korpus:
- 3 lžíce chia semínek
- 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 270g instantní polenty
- 300g mletých mandlí
- 7 lžiček kuzu
- 1.5 lžiček jablečného octa
- 1.5 lžičky vanilkového prášku
- 180ml rýžového sirupu
- 220ml rostlinného mléka (rýžové, mandlové)
- šťáva z 1 pomeranče
- nastrouhaná kůra z 1 citrónu (1 lžička citronové kůry v prášku)
- špetka soli
- Na polevu:
- šťáva ze 2 pomerančů
- nastrouhaná kůra z 1 citrónu (1 lžička citronové kůry v prášku)
- 3 lžíce kokosového cukru
Postup
- Předehřejeme si troubu na 180°C a 20cm dortovou formu vymažeme kokosovým olejem.
- Chia semínka necháme nabobtnat v 6 lžících vody alespoň 20minut.
- Ve velké míse smícháme všechny ingredience na korpus včetně nabobtnalých chia semínek. Pořádně promícháme a těsto přelijeme do vymazané dortové formy. Pečeme cca 45 minut, dokud není korpus hotový.
- Mezitím si připravíme polevu. Smícháme šťávu z pomerančů, citrónovou kůru a kokosový cukr a na mírném plameni vaříme, dokud se nám poleva nezahustí do konzistence sirupu.
- Upečený korpus necháme v dortové formě vychladnout, pak vyndáme a pomažeme ho polevou.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Buďte první, kdo napíše komentář