Domů > Magazín Zrnění > Strava

Vánoční makroví

S vánoční makrobiotikou je zdánlivě potíž, ale v praxi už má jistě každý nalezen svůj vlastní způsob, jak se vyrovnat se svátky čestně a zároveň v pásmu zdraví. Třeba tzv. bramborový salát se dá udělat takřka k nerozeznání od pravého a houbového kubu snad musel vynalézt přímo nějaký náš kolega.

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Cítíte se pořád unavená a bez energie?

Vstáváte ráno s pocitem, že byste nejraději zůstala v posteli? Co si dobít baterky a postarat konečně i o sebe? Je čas na podzimní detox. Mrkněte jak opět získat energii.

Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

5
6

Bulgur

Všechno o oblíbené obilovině, která se dobře hodí právě teď, do jarního jídelníčku. V tomto článku najdete něco o její historii, výrobě, součástí jsou i re...
12

Menu na jarní víkend

Na jarním talíři by neměla chybět čerstvost a pestrost, zelená barva zeleniny, natí, divokých bylin a kyselá chuť. Pojďme si představit, uvařit a s chutí s...
9

Divoké byliny – recepty

Receptů z divokých bylin není nikdy dost. A zvlášť když kolem nás je spousta takové zeleniny k dispozici a navíc zadarmo.

Mandle a jak je využít v kuchyni

Tato ojedinělá středomořská ořechovina má tisíciletou tradici pěstování i využití pro účely kulinární i vražednické. Syrové slupky mandlí obsahují značné m...
90
31

Dušičky, Samhain, Haloween. Temné období nebo skvělá příležitost?

Nastává zvláštní období, temná polovina roku. Pro naše předky byly první tři týdny v listopadu magické. Rituálně se zbavovali všeho, co jim v životě už nes...

Prokládaná quinoa s růžovou salsou

Zdravé, přirozeně bezlepkové, kořeněné jídlo, ideální pro zimní období, protože dovede krásně zahřát. V tomto receptu hraje důležitou roli koření. Indické ...