Domů > Magazín > Těhotenství a porod

Vydatná polévka po porodu

Zuzanu zajímá, jak by měla vypadat vydatná polévka po porodu. Není si jistá, zda je dostatečný zeleninový vývar s mořskými řasami.

Zdravím ženy, potřebovala bych poradit, jakou vydatnou polévku uvařit po porodu? Stačí zeleninový vývar třeba s řasami? Děkuji. Zuzka

Milá Zuzko,

Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

porod a následné kojení organismus velmi vyčerpá a proto je důležité dbát na co nejvýživnější stravu. Po porodu proto doporučujeme speciální polévku Koi-koku. Uvaří se celý kapr i s kostmi a s většinou vnitřností (vyndáváme pouze žlučník a skřele pod žábrami, necháváme šupiny, ocas, ploutve, prostě všechno) v papiňáku s kořenovou zeleninou a troškou bancha čaje zabaleného v plátýnu. Vaříme 6 hodin v tlakovém hrnci, pak vyndáme plátýnko a vše ostatní rozmixujeme. Vznikne silný koncentrát nabitý minerály, který se rozdělí do malých krabiček, zmrazí a následně se přidává 2x – 3x týdně k běžné polévce. Tento kapří koncentrát obsahuje všechny potřebné minerály, stopové prvky a bílkoviny v takových vazbách, které jsou pro organismus velmi dobře stravitelné. Také významně doplňuje energii a krev, což maminka po porodu potřebuje.

Vůbec se nebojte toho, že se používá celý kapr. Výsledný koncentrát je i díky zelenině velmi chutný a používá se ho jen pár lžic do běžné polévky. Chuťově ho v polévce ani nijak výrazně nepoznáte. Výhoda této polévky je i to, že si ji můžete připravit klidně několik týdnů dopředu a zamrazit do malých krabiček. Po porodu vždy večer vyndáte jednu krabičku z mrazáku a dáte ji do ledničky. Následné ráno použijete několik lžic Koi-koku do ranní miso polévky či do obědové polévky. Máme po porodu vyzkoušenou už mnohé z nás, dokonce i maminky po těžkých porodech, po operacích, po velké ztrátě krve, těžce anemické maminky, maminky, které vůbec nemohly kojit.

Zeleninové vývary určitě používejte dále včetně mořských řas, ale polévku doplňujte i několika lžícemi Koi-koku, kterou s vámi klidně může jíst celá rodina. Jako kojícící maminka budete potřebovat mnohem více kvalitních tuků, proto nezapomínejte používat širokou škálu semínek a častější úpravu pokrmů na tuku.

PS: Chceš dobít své životní baterie?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jak dlouho ta rozmixovana smes vydrží v mrazáku? Respektive jak dlouho pred porodem si to mam pripravit? :)

Jaroslav Hlávka
26. 8. 2024

5 hodin práce… 123 dávek 🙂

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Domácí sardinské gnocchi – malloreddus

Domácí sardinské gnocchi malloreddus – klasika a srdcovka sardinské kuchyně. A když je venku nevlídno, je to ideální chvíle schovat se domů a užít si relax...

Semínkové bezlepkové karbanátky

Karbanátky bez masa, vajec, pečené v troubě a obalené ve směsi semínek. Zdravá pochoutka, kterou si můžete dopřát k zelenině, omáčkám, do sendvičů, jednodu...

Rychlé zeleninové sushi

Rychlé a jednoduché sushi, připravené během chviličky, skvělé jako zdravá svačina i občerstvení pro hosty.

Krémový sýr v barevném pepři

Krémový sýr v pepři připravíte během chvíle a zaručeně si pochutnáte. Skvěle se hodí ke kváskovému pečivu či křupavým krekrům.

Japonská kuchyně – 3. díl -nástroje a náhražky

Japonská kuchyně je směsicí tradice, přesnosti a srdce, a nástroje jsou klíčovou součástí tohoto kouzla. Ale pravda? Nemusíte mít sbírku drahých nástrojů, ...
61
27

VIDEO: Mikuláš zdravě – jak ho dětem nezkazit

Jak udělat Mikuláše zdravě a přitom mít spokojené děti? Jste biomatka nebo chcete své miláčky zahrnout sladkostmi? Ve videu (8 minut) máme hned 5 nápadů, j...