Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Celozrnný ječmen s dýní, azuki a mizunou
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez mléka
Ječmen s dýní a fazolemi nabízí výtečnou kombinaci podzimních chutí, která zahřeje a zasytí. Zkuste tento lahodný, výživný pokrm, který je ideální pro chladnější dny.
Obrovské problémy s trávením mě omezovaly natolik, že jsem musela začít hledat řešení. Díky návštěvě celostní lékařky...
Ingredience
2 porce
100 g celozrnného ječmene
50 g loupaných adzuki fazolí
kus dýně
3 stroužky česneku
olej
rozmarýn
saturejka
sůl
mizuna
citrónová šťáva
Jak připravit ječmen s dýní a fazolemi
Namočte ječmen přes noc do vody. Následujícího dne vařte 80 minut. Nechte stranou.
Uvařte fazole adzuki a nechte stranou.
Na pánvi rozpalte olej a přidejte česnek, dýni nakrájenou na kostičky, saturejku a rozmarýn. Orestujte pár minut. Podlijte vodou, přidejte sůl a duste, dokud nebude dýně měkká.
Přidejte do pánve s dýní adzuki a ječmen, promíchejte a vařte dalších pár minut.
Nakonec posypejte nasekanou mizunou a pokapejte citrónovou šťávou.
Praktické
Ječmen se vaří dlouho, proto si připravte všechno ostatní, zatímco se ječmen vaří a jídlo bude hotové dříve.
Pokud chcete mít ječmen vařený dřív, použijte tlakový hrnec.
Obměna
Místo mizuny můžete použít rukolu, petrželku, polníček apod.
Můžete i obměnit fazole adzuki za jinou luštěninu.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?
Rychlý recept s bulgurem, který je díky citronové šťávě velmi osvěžující a díky papričce i zahřívající. Pokud ho vyzkoušíte, dejte vědět, zda se i vám tato...
Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....
Dokážete uvařit polévku, hlavní jídlo, vývar a uklidit kuchyň během 30 minut? Na Jíme Jinak vaříme zdravě, chutně a rychle. Pojďme si s námi uvařit posiluj...
Pokud máte rádi recepty ve stylu číny, určitě zkuste tento s podzimní zeleninou. Recept je variabilní a můžete ho snadno přizpůsobit vaší chuti a stavu zás...
Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...
Buďte první, kdo napíše komentář