Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Krémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna zima

Polévka z velkých bílých fazolí zabodovala na plné čáře. Svoji roli sehrálo i přidání taro bramboru, který udělal stejnou službu jako v krémových polévkách dělá klasická brambora. Jestli máte rádi krémové polévky, tak tento fazolový krém rozhodně vyzkoušejte.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 2 hrnky vařených bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 1/2 litru vývaru/vody z fazolí
  • 1 pastiňák/2 petržele
  • kus taro bramboru (polovina množství petržele)
  • 1/2 na kostičky pokrájeného kedlubnu
  • 1 stroužek česneku
  • umeocet a jablečný ocet na dochucení
  • rostlinná smetana

Milena byla na našem semináři v březnu, a pak jsem ji nějaký čas naviděla. Náš seminář mezitím doporučila svojí známé...

Jak připravit fazolovou polévku

  1. Dáme ohřát vývar, omyjeme a oloupeme zeleninu.
  2. Cibuli, petržel i taro brambor nakrájíme na větší kostky.
  3. Na oleji orestujeme cibuli se špetkou soli.
  4. Po chvíli přidáme petržel a taro brambor, společně několik minut restujeme.
  5. Zalijeme vývarem nebo vodou z fazolí jen tolik, aby voda příliš nepřesahovala zeleninu.
  6. Společně vaříme cca 15 minut do změknutí petržele.
  7. Ke konci přidáme fazole a stroužek česneku.
  8. Prohřejeme v polévce a rozmixujeme.
  9. Na závěr přidáme jablečný ocet, umeocet a smetanu podle chuti.

Praktické

  • Naše polévka má krémový nádech, protože jsme fazole vařili s větším množstvím řasy hijiky, která přišla i do polévky a při mixování ji zabarvila.
  • Pokud chcete polévku světlou, řasu vyndejte.

Obměna

  • Taro brambor můžeme vynechat nebo nahradit kedlubnou, celerem či květákem, pokud chceme zachovat světlou barvu polévky.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 2 let, menším dětem nedáváme česnek, ubíráme sůl a olej podle věku.
  • Miminkům nedáváme fazole, začínáme s menšími luštěninami.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

1

Krémová polévka z fazolek mungo a brokolice

Jednoduchá a velmi chutná polévka bez smažení na cibuli.

Kopřivová krémová polévka

Čerstvé kopřivy jsou nedoceněný zdroj železa a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Pokud chcete doplnit tělu stopové prvky a ryzí energii z přírody, natrhej...

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

Krémová polévka z dýně a batátů

Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.

Pečená zeleninová polévka

Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.