Polévka z velkých bílých fazolí zabodovala na plné čáře. Svoji roli sehrálo i přidání taro bramboru, který udělal stejnou službu jako v krémových polévkách dělá klasická brambora. Jestli máte rádi krémové polévky, tak tento fazolový krém rozhodně vyzkoušejte.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 2 hrnky vařených bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 1/2 litru vývaru/vody z fazolí
  • 1 pastiňák/2 petržele
  • kus taro bramboru (polovina množství petržele)
  • 1/2 na kostičky pokrájeného kedlubnu
  • 1 stroužek česneku
  • umeocet a jablečný ocet na dochucení
  • rostlinná smetana

Jak připravit fazolovou polévku

  1. Dáme ohřát vývar, omyjeme a oloupeme zeleninu.
  2. Cibuli, petržel i taro brambor nakrájíme na větší kostky.
  3. Na oleji orestujeme cibuli se špetkou soli.
  4. Po chvíli přidáme petržel a taro brambor, společně několik minut restujeme.
  5. Zalijeme vývarem nebo vodou z fazolí jen tolik, aby voda příliš nepřesahovala zeleninu.
  6. Společně vaříme cca 15 minut do změknutí petržele.
  7. Ke konci přidáme fazole a stroužek česneku.
  8. Prohřejeme v polévce a rozmixujeme.
  9. Na závěr přidáme jablečný ocet, umeocet a smetanu podle chuti.

Praktické

  • Naše polévka má krémový nádech, protože jsme fazole vařili s větším množstvím řasy hijiky, která přišla i do polévky a při mixování ji zabarvila.
  • Pokud chcete polévku světlou, řasu vyndejte.

Obměna

  • Taro brambor můžeme vynechat nebo nahradit kedlubnou, celerem či květákem, pokud chceme zachovat světlou barvu polévky.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 2 let, menším dětem nedáváme česnek, ubíráme sůl a olej podle věku.
  • Miminkům nedáváme fazole, začínáme s menšími luštěninami.

Na jídlo se těším a vychutnávám si ho (Věra)

Věra: Evi dnes se stalo to čemu jsem skoro...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Odložila jsem nejen kila, ale i léky na vysoký tlak, cholesterol a dokonce antidepresiva (Dagmar)

Dagmar: Pročítám si stránky Jíme Jinak jako každý večer...

Kalhoty mi padají i zapnuté (Veve)

Veve: Ahoj Evi, dnes jsem tě viděla v pořadu...

Jídlo je perfektní, i děti uždibují (Lada)

Lada: Dneska třetí den a jídlo za mě perfektní....

Jsem šťastná, že jsem členkou klubu (Nada)

Nada: Jsem šťastná, že jsem členkou klubu! Se zdravým...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Moje okolie si hneď všimlo, že som sa nejak „zmenšila“ (Adriana)

Adriana: Milá Evka, chcela by som ti v prvom...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...

8 kg je dole a zlepšila se psychika (Martin)

Martin: Ahoj, tak 8 kg je dole, i když...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMakrobiotikové nejsou smutní. Jsou tajemní. – Rozhovor s Janou Miou Dančo
Další článekRaffaello jáhlová kaše