Polévka z velkých bílých fazolí zabodovala na plné čáře. Svoji roli sehrálo i přidání taro bramboru, který udělal stejnou službu jako v krémových polévkách dělá klasická brambora. Jestli máte rádi krémové polévky, tak tento fazolový krém rozhodně vyzkoušejte.
pro 4 porce
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- 2 hrnky vařených bílých fazolí
- 1 cibule
- 1/2 litru vývaru/vody z fazolí
- 1 pastiňák/2 petržele
- kus taro bramboru (polovina množství petržele)
- 1/2 na kostičky pokrájeného kedlubnu
- 1 stroužek česneku
- umeocet a jablečný ocet na dochucení
- rostlinná smetana
Jak připravit fazolovou polévku
- Dáme ohřát vývar, omyjeme a oloupeme zeleninu.
- Cibuli, petržel i taro brambor nakrájíme na větší kostky.
- Na oleji orestujeme cibuli se špetkou soli.
- Po chvíli přidáme petržel a taro brambor, společně několik minut restujeme.
- Zalijeme vývarem nebo vodou z fazolí jen tolik, aby voda příliš nepřesahovala zeleninu.
- Společně vaříme cca 15 minut do změknutí petržele.
- Ke konci přidáme fazole a stroužek česneku.
- Prohřejeme v polévce a rozmixujeme.
- Na závěr přidáme jablečný ocet, umeocet a smetanu podle chuti.
Praktické
- Naše polévka má krémový nádech, protože jsme fazole vařili s větším množstvím řasy hijiky, která přišla i do polévky a při mixování ji zabarvila.
- Pokud chcete polévku světlou, řasu vyndejte.
Obměna
- Taro brambor můžeme vynechat nebo nahradit kedlubnou, celerem či květákem, pokud chceme zachovat světlou barvu polévky.
Děti
- Polévka je vhodná pro děti od 2 let, menším dětem nedáváme česnek, ubíráme sůl a olej podle věku.
- Miminkům nedáváme fazole, začínáme s menšími luštěninami.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a
kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Buďte první, kdo napíše komentář