Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Krémová polévka z bílých fazolí a taro bramboru

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna zima

Polévka z velkých bílých fazolí zabodovala na plné čáře. Svoji roli sehrálo i přidání taro bramboru, který udělal stejnou službu jako v krémových polévkách dělá klasická brambora. Jestli máte rádi krémové polévky, tak tento fazolový krém rozhodně vyzkoušejte.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 2 hrnky vařených bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 1/2 litru vývaru/vody z fazolí
  • 1 pastiňák/2 petržele
  • kus taro bramboru (polovina množství petržele)
  • 1/2 na kostičky pokrájeného kedlubnu
  • 1 stroužek česneku
  • umeocet a jablečný ocet na dochucení
  • rostlinná smetana

Od puberty mě provází autoimunitní potíže s trávením a zima byla strašákem, který mě vždycky připravil o hodně sil. T...

Jak připravit fazolovou polévku

  1. Dáme ohřát vývar, omyjeme a oloupeme zeleninu.
  2. Cibuli, petržel i taro brambor nakrájíme na větší kostky.
  3. Na oleji orestujeme cibuli se špetkou soli.
  4. Po chvíli přidáme petržel a taro brambor, společně několik minut restujeme.
  5. Zalijeme vývarem nebo vodou z fazolí jen tolik, aby voda příliš nepřesahovala zeleninu.
  6. Společně vaříme cca 15 minut do změknutí petržele.
  7. Ke konci přidáme fazole a stroužek česneku.
  8. Prohřejeme v polévce a rozmixujeme.
  9. Na závěr přidáme jablečný ocet, umeocet a smetanu podle chuti.

Praktické

  • Naše polévka má krémový nádech, protože jsme fazole vařili s větším množstvím řasy hijiky, která přišla i do polévky a při mixování ji zabarvila.
  • Pokud chcete polévku světlou, řasu vyndejte.

Obměna

  • Taro brambor můžeme vynechat nebo nahradit kedlubnou, celerem či květákem, pokud chceme zachovat světlou barvu polévky.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 2 let, menším dětem nedáváme česnek, ubíráme sůl a olej podle věku.
  • Miminkům nedáváme fazole, začínáme s menšími luštěninami.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
7. 7. 2023

Mnaaaaam ♥️ Bože to byla mana Bozska ♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

2

Krémová polévka z fazolek mungo a brokolice

Jednoduchá a velmi chutná polévka bez smažení na cibuli.

Kopřivová krémová polévka

Čerstvé kopřivy jsou nedoceněný zdroj železa a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Pokud chcete doplnit tělu stopové prvky a ryzí energii z přírody, natrhej...

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme a těla zásobujeme če...

Krémová polévka z dýně a batátů

Uzrála mi první dýně a tak jsem v rychlosti vykouzlila zase jiný druh dýňové polévky.

Pečená zeleninová polévka

Věděli jste, že zeleninovou polévku můžete také upéct? Její chuť bude mnohem výraznější a ještě vás prohřeje až do morku kostí.
25
30

Nejlepší rajčatová polévka bez rajčat

Tomatová polévka patří k našim nejoblíbenějším. Děláme ji však bez rajčat, bez cukru a nezahušťujeme ji moukou. Přesto je k nerozeznání od pravé rajské a n...