Polévka z velkých bílých fazolí zabodovala na plné čáře. Svoji roli sehrálo i přidání taro bramboru, který udělal stejnou službu jako v krémových polévkách dělá klasická brambora. Jestli máte rádi krémové polévky, tak tento fazolový krém rozhodně vyzkoušejte.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 2 hrnky vařených bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 1/2 litru vývaru/vody z fazolí
  • 1 pastiňák/2 petržele
  • kus taro bramboru (polovina množství petržele)
  • 1/2 na kostičky pokrájeného kedlubnu
  • 1 stroužek česneku
  • umeocet a jablečný ocet na dochucení
  • rostlinná smetana

Jak připravit fazolovou polévku

  1. Dáme ohřát vývar, omyjeme a oloupeme zeleninu.
  2. Cibuli, petržel i taro brambor nakrájíme na větší kostky.
  3. Na oleji orestujeme cibuli se špetkou soli.
  4. Po chvíli přidáme petržel a taro brambor, společně několik minut restujeme.
  5. Zalijeme vývarem nebo vodou z fazolí jen tolik, aby voda příliš nepřesahovala zeleninu.
  6. Společně vaříme cca 15 minut do změknutí petržele.
  7. Ke konci přidáme fazole a stroužek česneku.
  8. Prohřejeme v polévce a rozmixujeme.
  9. Na závěr přidáme jablečný ocet, umeocet a smetanu podle chuti.

Praktické

  • Naše polévka má krémový nádech, protože jsme fazole vařili s větším množstvím řasy hijiky, která přišla i do polévky a při mixování ji zabarvila.
  • Pokud chcete polévku světlou, řasu vyndejte.

Obměna

  • Taro brambor můžeme vynechat nebo nahradit kedlubnou, celerem či květákem, pokud chceme zachovat světlou barvu polévky.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 2 let, menším dětem nedáváme česnek, ubíráme sůl a olej podle věku.
  • Miminkům nedáváme fazole, začínáme s menšími luštěninami.

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Zhubla jsem 5 kg za 6 týdnů (Andrea)

Andrea: Milá Evi, podle Jíme Jinak se stravuji už...

Už nepotřebuji léky na cholesterol a ubyly mi 4 kg (Lenka)

Lenka: Kurz Jarní Očista skončil, naučil mne mnoho nového:...

Pomohli jste mi zachránit maminku

Pátik: Pomohli jste mi zachránit maminku. Měla deprese a...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Dal jsem dolů neuvěřitelných 16 kg a nespočet centimetrů (Fany)

Fany: Děkujeme za úžasně propracovaný kurz, prošel jsem Jarní...

Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

Váha mi ukazuje o 3,4 kg méně, nemohu tomu uvěřit (Monika)

Monika: Krásné ráno, váha mi ukazuje o 3,4 kg...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

„Mami, pizzu už viac nechcem.“ (Ivajanig)

Ivajanig: Strava mi veľmi chutí. Zatiaľ varím podľa Jíme...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMakrobiotikové nejsou smutní. Jsou tajemní. – Rozhovor s Janou Miou Dančo
Další článekRaffaello jáhlová kaše