Zkoušeli jste již kombinaci kysaného zelí a miso polévky? Kysané zelí ranní polévku oživí a dodá jí zase trošku jinou chuť. A pokud vlastníte kvásek, přidejte ho do polévky ke konci varu. Vytvoří vám nakyslé nočky. Moc si pochutnáte!
Ingredience
na 1 porci
  • 1/2 cibule
  • kousíček dýně
  • 1 menší petržel
  • 1-2 lžíce kysaného zelí
  • 1 lžíce arame nebo wakame řas
  • 1/2 lžičky ječmenného misa
  • 1 ks sušeného shitake hříbku (není nutné)
  • zeleninový vývar
  • na posypání: jarní cibulka

Jak připravit miso polévka s kysaným zelím

  1. Pokud používáme, tak sušený shitake hříbek namočíme přes noc do vody.
  2. Ráno slijeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Do hrnce si nalámeme řasy, přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na kostky dýni a na šikmé plátky petržel.
  4. Zalijeme vývarem (nebo vodou) až po horní vrstvu zeleniny.
  5. Přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme 11 minut.
  6. Přidáme překrájené a propláchnuté kysané zelí (v tomto okamžiku můžeme přidat i zbylé obilí z předešlého dne nebo kvásek, pokud chceme, aby nás polévka zasytila) a vaříme ještě 2-3 minuty, než je zelenina měkká.
  7. Vypneme a vmícháme miso pastu.
  8. Ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.

Praktické

  • Tip na rozmíchání miso pasty: Miso pastu zamíchejte v naběračce s horkou vodou z polévky nebo ji pomocí ponořeného sítka v polévce rozmíchejte.
  • Tuto polévku můžete jíst i jako obědovou.
  • Polévka vás zasytí, když do ní přidáte zbylou obilovinu. Pokud žádnou nemáte, nasypte do polévky ovesné vločky, kuskus, amarant, rýžové nebo polévkové nudle nebo quinou. Než se polévka uvaří, obilovina změkne a bude hotová. Jestli vlastníte kvásek, můžete zbytky kvásku vhodit do polévky jako nočky nebo kvásek do polévky rozmíchat. Získáte výbornou chuť. Skoro jako tradiční kyselo.

Obměna

  • Zeleninu obměňte dle vašich zásob, chuti a sezóny. Doporučujeme ale zachovat cibuli a jednu sladkou zeleninu (např. mrkev / petržel / dýni nebo batát).
  • Polévku můžete ochutit i jiným druhem miso pasty (rýžovým, shiromiso).
  • Pokud by byla málo kyselá, přidejte umeocet.

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekO budoucnost se nebojím (Martin, 48 let)
Další článekAdzuki pikantní karbanátky