Zkoušeli jste již kombinaci kysaného zelí a miso polévky? Kysané zelí ranní polévku oživí a dodá jí zase trošku jinou chuť. A pokud vlastníte kvásek, přidejte ho do polévky ke konci varu. Vytvoří vám nakyslé nočky. Moc si pochutnáte!

Ingredience
na 1 porci
  • 1/2 cibule
  • kousíček dýně
  • 1 menší petržel
  • 1-2 lžíce kysaného zelí
  • 1 lžíce arame nebo wakame řas
  • 1/2 lžičky ječmenného misa
  • 1 ks sušeného shitake hříbku (není nutné)
  • zeleninový vývar
  • na posypání: jarní cibulka

Jak připravit miso polévka s kysaným zelím

  1. Pokud používáme, tak sušený shitake hříbek namočíme přes noc do vody.
  2. Ráno slijeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Do hrnce si nalámeme řasy, přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, na kostky dýni a na šikmé plátky petržel.
  4. Zalijeme vývarem (nebo vodou) až po horní vrstvu zeleniny.
  5. Přivedeme k varu, snížíme plamen a vaříme 11 minut.
  6. Přidáme překrájené a propláchnuté kysané zelí (v tomto okamžiku můžeme přidat i zbylé obilí z předešlého dne nebo kvásek, pokud chceme, aby nás polévka zasytila) a vaříme ještě 2-3 minuty, než je zelenina měkká.
  7. Vypneme a vmícháme miso pastu.
  8. Ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.

Praktické

  • Tip na rozmíchání miso pasty: Miso pastu zamíchejte v naběračce s horkou vodou z polévky nebo ji pomocí ponořeného sítka v polévce rozmíchejte.
  • Tuto polévku můžete jíst i jako obědovou.
  • Polévka vás zasytí, když do ní přidáte zbylou obilovinu. Pokud žádnou nemáte, nasypte do polévky ovesné vločky, kuskus, amarant, rýžové nebo polévkové nudle nebo quinou. Než se polévka uvaří, obilovina změkne a bude hotová. Jestli vlastníte kvásek, můžete zbytky kvásku vhodit do polévky jako nočky nebo kvásek do polévky rozmíchat. Získáte výbornou chuť. Skoro jako tradiční kyselo.

Obměna

  • Zeleninu obměňte dle vašich zásob, chuti a sezóny. Doporučujeme ale zachovat cibuli a jednu sladkou zeleninu (např. mrkev / petržel / dýni nebo batát).
  • Polévku můžete ochutit i jiným druhem miso pasty (rýžovým, shiromiso).
  • Pokud by byla málo kyselá, přidejte umeocet.

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekO budoucnost se nebojím (Martin, 48 let)
Další článekAdzuki pikantní karbanátky