Vynikající tradiční hustá polévka plná ovesných vloček, která zahřeje, pohladí i zasytí.
Ingredience
na 2 porce
  • 1 petržel
  • 1-2 mrkev
  • 4 kapustičky
  • kousek celeru
  • menší hrst ovesných vloček
  • 1 lžíce oleje
  • zeleninový vývar nebo voda
  • arame řasy (není nutné)
  • sůl
  • k dochucení: umeocet nebo shoyu

Jak připravit polévku z ovesných vloček

  1. Zeleninu nakrájíme na kostky, kapustičky na poloviny.
  2. Na dno hrnce dáme olej a na něm orestujeme zeleninu.
  3. Posolíme, přidáme řasy (můžeme vynechat nebo můžeme použít jiné), oprané vločky a zalijeme vývarem / vodou.
  4. Přivedeme k varu.
  5. Vaříme na mírném plamenu cca 20 minut, až je zelenina měkká (záleží, na jak velké kostky jste ji nakrájeli).
  6. Vypneme plamen a případně ještě chuť doladíme umeoctem nebo shoyu.

Praktické

  • Tuto polévku si můžete udělat i jako ranní miso polévku. Krásně vás zasytí. Zeleninu nesmažte na oleji, ale naskládejte do hrnce spolu s vločkami (řasami), zalijte vývarem a po vypnutí dochuťte ječmenným misem.
  • Polévku podávejte s nasekanou petrželkou, jarní cibulkou nebo pažitkou.
  • Pokud máte doma kvásek, přidejte do polévky i lžíci kvásku. Rozmíchejte ho ve studené vodě a poté přilijte do polévky a vše promíchejte. Kvásek polévku zahustí a ochutí.
  • U bezlepkové diety volte bezlepkové ovesné vločky a k ochucení tamari omáčku.

Obměna

  • Do polévky můžete dát také jinou zeleninu. Výborný je batát, dýně, pórek, kapusta a jiné druhy zeleniny. Vyzkoušejte vlastní kombinaci!
  • Jindy můžete do polévky přidat i trošku kari koření nebo kurkumy (nebo jiného koření). Polévka tak dostane jinou barvu i jinou chuť.
  • Arame řasy v polévce můžete úplně vynechat (nebo nahradit jinými), ale věřte, že tyto nejsou po moři cítit a v této polévce se úplně ztratí. Pokud s řasami začínáte, doporučujeme právě arame.

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

5 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • Hustá je z vloček 🙂 Když je dobře povaříte, hezky polévku zahustí (možná jste dala malou hrst :-)). Oranžová je buď špatným nasvícením, anebo jsem do ní přidala trošku kari/kurkumy (píšu o tom v obměnách), občas do polévky špetku přidám 🙂

    • Někdo je oplachuje stejně jako ostatní obiloviny a luštěniny, aby je zbavil prachu a případných nečistot. Většina lidí to nedělá, protože se “rozblemcnou” 🙂

  1. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOstrý guláš s dýní, řepou a černými fazolemi
Další článekOříškové sušenky (bez mouky, paleo)