- 130 g pohanky v suchém stavu
- 50 g loupaných fazolí mungo
- 40 g kešu
- 30 g strouhaného kokosu
- sušené kari listy
- koření sladké kari
- cibule
- dýně
- jalapeňo paprička
- olej
- 3 lžíce rostlinného jogurtu
- sůl
Jak připravit podzimní nádivku s dýní
- Uvařte pohanku a dejte stranou.
- Uvařte mungo a dejte stranou.
- Na pánev dejte olej, cibuli, dýni nakrájenou na kostičky, kari listy a osmahněte. Zalijte troškou vody a duste několik minut do změknutí dýně. Nerozvařte jí!
- Rozmixujte společně kešu a kokos.
- Nyní dejte do mísy pohanku, mungo, osmahnutou zeleninu, nasekané jalapeňo, sůl a jogurt. Dobře vše promíchejte.
- Vymažte olejem pekáček a nádivku rozprostřete do pekáčku. Lžící urovnejte povrch, potřete povrch olejem a zapékejte v troubě dozlatova.
Praktické
- Nádivka pěkně drží pohromadě a po vychladnutí jde dobře krájet.
- Podávejte podle libosti se saláty, dipy, kvašenou zeleninou.
- Mungo používám loupané, je hned vařené.
Obměna
- Jalapeňo můžete vynechat.
- Místo kari listů můžete použít majoránku.
Děti
- S menším množstvím soli a koření a bez papričky vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Super nadivka 😘
Vierko výborné jídlo, manžel nadšenej 🙂