- 130 g pohanky v suchém stavu
- 50 g loupaných fazolí mungo
- 40 g kešu
- 30 g strouhaného kokosu
- sušené kari listy
- koření sladké kari
- cibule
- dýně
- jalapeňo paprička
- olej
- 3 lžíce rostlinného jogurtu
- sůl
Jak připravit podzimní nádivku s dýní
- Uvařte pohanku a dejte stranou.
- Uvařte mungo a dejte stranou.
- Na pánev dejte olej, cibuli, dýni nakrájenou na kostičky, kari listy a osmahněte. Zalijte troškou vody a duste několik minut do změknutí dýně. Nerozvařte jí!
- Rozmixujte společně kešu a kokos.
- Nyní dejte do mísy pohanku, mungo, osmahnutou zeleninu, nasekané jalapeňo, sůl a jogurt. Dobře vše promíchejte.
- Vymažte olejem pekáček a nádivku rozprostřete do pekáčku. Lžící urovnejte povrch, potřete povrch olejem a zapékejte v troubě dozlatova.
Praktické
- Nádivka pěkně drží pohromadě a po vychladnutí jde dobře krájet.
- Podávejte podle libosti se saláty, dipy, kvašenou zeleninou.
- Mungo používám loupané, je hned vařené.
Obměna
- Jalapeňo můžete vynechat.
- Místo kari listů můžete použít majoránku.
Děti
- S menším množstvím soli a koření a bez papričky vhodné pro děti od 2 let.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Vynikající! K dýni jsem přidala ještě kousek lilku a batátu, místo pohanky trochu zbylé rýže a moc jsem si pochutnala – směs byla vynikající i před zapečením, ten kokos s kešu v tom byl super😊
Vierko, prosím tě, ty kešu s kokosem asi přijdou také dovnitř, že? Jen že to v receptu není uvedené, tak nevím, jestli to tím nějak neposypáváš nebo tak..