gril
Stojíte blízko grilu? Vaše zdraví může být v ohrožení
Že grilované maso zvyšuje riziko vzniku rakoviny a vysokého krevního tlaku je již dlouho známé. Nový výzkum ale naznačuje, že je v ohrožení nejen...
Chalupářské ražničí bez masa
Pro teplé večery letní večery na chalupě se perfektně hodí ražničí nebo-li špízy. Jednak si skvěle pochutnáte, ale navíc ani neohrozíte vaši postavu do...
Co s naším zdravím dělá hliník
Hliník je téměř všude. Obsahují ho potraviny, kojenecká výživa, deodoranty, léky, nádobí, plechovky, zubní pasty, krémy, voda, tabák nebo alobal. Co se stane, když...
Kompletní průvodce zdravým grilováním bez masa
Máme tu teplo a s ním přichází i grilovací sezóna, která spojuje samé příjemné aktivity - dobrou společnost, čerstvý vzduch a dobré jídlo. A...
Grilovaný „steak“ z tempehu
Léto je sezónou grilování a dobrého jídla. Ale co grilovat, když člověk jí jinak? Zkuste třeba právě tento namarinovaný tempeh. Je to skvělá alternativa...
8 způsobů, jak použít sojovou omáčku, které neznáte
Sojová omáčka má mnoho způsobů využití. Kromě klasického dochucování omáček, zeleniny, luštěnin, karbanátků a nákypů ji lze využít ještě mnoha dalšími způsoby. O některých...
3 skvělé marinády (nejen) na tofu a tempeh
Natural tofu a tempeh, ale i seitan jsou sami o sobě bez chuti. Výborným způsobem, jak jim dodat chuť je právě marinování. Pak už...
3 TOP recepty na zdravé a chutné burgery
Burgery milujeme pro jejich skvělou chuť (a vůbec v nich nemusí být ani maso, ani vejce), rychlou přípravu a variabilitu. Stačí vždy trochu obměnit...
Grilovaný knedlík z polenty
Kukuřice je idální obilovinou na léto a na tyhle horké dny obzvlášť. Pokud už vás omrzela kukuřičná kaše, studená nakrájená polenta i kukuřičné knedlíky,...