Tyto marinády můžete použít i k marinování hub, zeleniny, na saláty nebo jiných potravin dle chuti.
Pikantní marináda
- 1 lžíce hořčice
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sojové omáčky
- olivový olej
- 1/2-1 lžička chilli (dle chuti nebo ostrosti)
- rajčata naložená v oleji (nebo sušená)
- případně jakékoliv oblíbené koření
Nasekáme rajčata na kousky, utřeme česnek a všechny ingredience smícháme s olivovým olejem. Do marinády naložíme na kostičky nakrájený natural tempeh tofu nebo na plátky nakrájený seitan natural. Necháme marinovat nejlépe přes noc v lednici.
Sladkokyselá marináda
- 1 lžíce sladu nebo sirupu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
Všechny ingredience smícháme a naložíme do ní natural tofu, tempeh nebo seitan. Necháme několik hodin, ale nejlépe přes noc naložené v lednici.
Bylinková marináda
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- hrst čerstvé (sušené) bazalky
- hrst čerstvého (sušeného) oregána
- 1-2 lžíce sojové omáčky
- případně pepř
Bylinky nasekáme nadrobno, smícháme s česnekem, olejem a sojovou omáčkou (pepřem). Pokud nemáme čerstvé bylinky, použijeme třeba sušené nebo směs provensálského nebo italského koření. Do marinády naložíme kostičky tofu nebo tempehu a necháme nejlépe přes noc v lednici.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Buďte první, kdo napíše komentář