3 skvělé marinády (nejen) na tofu a tempeh

0
Natural tofu a tempeh, ale i seitan jsou sami o sobě bez chuti. Výborným způsobem, jak jim dodat chuť je právě marinování. Pak už stačí jen osmažit, upéct nebo ogrilovat a máte výborné jídlo.

Tyto marinády můžete použít i k marinování hub, zeleniny, na saláty nebo jiných potravin dle chuti.

1

Pikantní marináda

  • 1 lžíce hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • olivový olej
  • 1/2-1 lžička chilli (dle chuti nebo ostrosti)
  • rajčata naložená v oleji (nebo sušená)
  • případně jakékoliv oblíbené koření

Nasekáme rajčata na kousky, utřeme česnek a všechny ingredience smícháme s olivovým olejem. Do marinády naložíme na kostičky nakrájený natural tempeh tofu nebo na plátky nakrájený seitan natural. Necháme marinovat nejlépe přes noc v lednici.

2

Sladkokyselá marináda

  • 1 lžíce sladu nebo sirupu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy

Všechny ingredience smícháme a naložíme do ní natural tofu, tempeh nebo seitan. Necháme několik hodin, ale nejlépe přes noc naložené v lednici.

3

Bylinková marináda

  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • hrst čerstvé (sušené) bazalky
  • hrst čerstvého (sušeného) oregána
  • 1-2 lžíce sojové omáčky
  • případně pepř

Bylinky nasekáme nadrobno, smícháme s česnekem, olejem a sojovou omáčkou (pepřem). Pokud nemáme čerstvé bylinky, použijeme třeba sušené nebo směs provensálského nebo italského koření. Do marinády naložíme kostičky tofu nebo tempehu a necháme nejlépe přes noc v lednici.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPeníze a čas jsou jen výmluva (Kamila)
Další článekDůležitost bílkovin v naší stravě