Shitakee

10

Šiitake

Šiitake jsou původem japonské divoce rostoucí dřevokazné houby, jejichž vynikající výživné a léčivé vlastnosti jsou v orientální kuchyni a medicíně už po s...

Sázavská kimchi pasta

Nemáte ingredience na klasickou kimči pastu? Sáhněte po tom, co máte doma! Upravili jsme klasické recepty na kalifornskou kimči pastu a vznikla naše vlastn...

Polévka s houbami shiitake a rýžovými nudlemi

Thajské polévky máme moc rádi, ale nemusíme moc ty hodně pikantní. Tohle je naše, taková česká verze, na nudlovou pho  polévku. Sklidila velké ovace, tak v...

Jarní detox polévka s kopřivou a popencem

Jak se zasytit a přitom tělo po ránu nezatížit, když máme období jater a žlučníku? Zkuste tuhle chutnou polévku s jarními bylinami.

Kuličky z tofu, kuskusu a shiitake

Tyhle kuličky jsou chutné a zdravé díky shiitake houbičkám. Skvěle se hodí jako předkrm na oslavy nebo k hlavnímu jídlu místo masových kuliček. Návštěvy ji...

Zeleninový wok s houbami shitake

Shitakee jsou léčivé a navíc velmi chutné. Včera jsem je namočila a zapomněla je během dne použít. Od oběda zbylo obilí a tak byla večeře jasná – ryc...

Vegetariánské Dashi (vývar)

Pravý Dashi vývar se vaří z řasy Kombu a sušených vloček tuňáka. Tento vývar je v Japonsku velmi oblíbený a díky řase Kombu obsahuje velké množství minerál...