Zapečené pokrmy

Krémový mangold

Mangold zapečený s bešamelem je výborný jako příloha a nebo náplň do placek. Základem receptu je bešamel, který si připravíte velmi snadno i v bezlepkové v...

Zapečený květák

Velmi jednoduchý a poměrně rychlý recept na lahodný květák, na kterém si určitě pochutná celá rodina.

Pečený celer na voňavém fazolovém krému

Skvělá kombinace pečeného celeru a jemného fazolového krému s vůní kokosu, citrónu a zázvoru. K tomu trochu pikantního oleje, křupavý chlebík, který kontra...

Tempehový crumble

Crumble je známý spíše jako sladký ovocný dezert s křupavou drobenkou na povrchu. Ale zkusili jste ho už někdy naslano? V tomto receptu najdete inspiraci, ...

Zapékané batáty

Zapékané batáty patří mezi skutečné delikatesy. Tato v sobě zahrnuje i obilovinu a luštěninu a navíc skvěle voní po čerstvých bylinkách. Vy a vaši blízcí s...

Pečená dýně Butternut

Podzim je tu a s ním i období zapečených pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky dýní, vyzkoušejte tuto zapečenou máslovou dýni s nádivkou ze zeleniny a čočky...

Fazolový nákyp

Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzim...

Sametový pekáček

Zapečený pokrm s ovsem, fazolemi a pórkem, jehož struktura a konzistence je opravdu sametová. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Jarní nádivka

Uvnitř příjemně vláčná a na povrchu krásně křupavá. Taková je tato zapečená jarní nádivka, do které využijete mladý špenát a můžete přidat i čerstvé jarní ...

Plněné batáty s kuskusem a cizrnou

Zapečené batáty s luxusní nádivkou z kuskusu, cizrny a hub shiitake. Lahodné jídlo, které je při použití bezlepkového kuskusu vhodné i pro celiaky.

Zapečený talíř

Chuťově vynikající a jednoduché jídlo. Jen navrstvíte jednotlivé vrstvy do formy, dáte do trouby a v mezičase si můžete připravit třeba chutný salátek.

Špagetový věnec

Tento špagetový věnec nemusí být jen ze špaget, pokud máte otevřené sáčky s těstovinami, klidně je smíchejte a uvařte nebo použijte zbytky těstovin z oběda...