Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagetový věnec

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tento špagetový věnec nemusí být jen ze špaget, pokud máte otevřené sáčky s těstovinami, klidně je smíchejte a uvařte nebo použijte zbytky těstovin z oběda.

Ingredience
  • 150 g cizrnové mouky
  • 450 g vody
  • špagety
  • cibule
  • pórek
  • pepř
  • olivový olej
  • slunečnicové semínko
  • sůl

Jeden z nejkrásnějších vánočních dárků přišel letos v podobě emailu od Jajky. Je s námi v Klubu už několik let. Má tř...

Jak připravit zapečené špagety se zeleninou

  1. Večer dejte do mísy cizrnovou mouku a vodu. Promíchejte.
  2. Nasekejte cibuli a pórek.Osolte, opepřete a smíchejte se slunečnicovým semínkem.
  3. Jakoukoliv formu pořádně potřete olejem, více je v tomto případě lepší než méně.
  4. Do těstíčka s máčenou cizrnovou moukou přidejte vařené špagety, nasekanou zeleninu se semínky, osolte a pořádně promíchejte.
  5. Tuto hmotu vlijte do formy a zapékejte při teplotě asi 200°C po dobu 40 minut.
  6. Po upečení nechte asi 10 minut ve formě a poté vyklopte na talíř.

Praktické

  • Samozřejmě to nemusí být věnec. Stačí obyčejná dortová forma a nebo trochu vyšší pekáček.
  • Jídlo vhodné na cesty, na piknik, do krabičky.
  • Podávejte podle chuti. Já si dala s kimchi a kysaným zelím.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné apod.)

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny, buď zbylé z oběda nebo různě smíchané, pokud se chcete zbavit otevřených sáčků ve spíži.
  • Podle sezóny přidejte jakoukoliv zeleninu. Cuketu, papriku nebo i houby…prostě jak chcete.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

My děláme zapečený špagety ve špenátu a říkáme tomu červí bábovka:)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.