Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagetový věnec

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tento špagetový věnec nemusí být jen ze špaget, pokud máte otevřené sáčky s těstovinami, klidně je smíchejte a uvařte nebo použijte zbytky těstovin z oběda.

Ingredience
  • 150 g cizrnové mouky
  • 450 g vody
  • špagety
  • cibule
  • pórek
  • pepř
  • olivový olej
  • slunečnicové semínko
  • sůl

I když od mládí sportovala, byla vždycky oplácaná. Vyzkoušela kdejakou dietu, ale vegany mívala tak ...

Jak připravit zapečené špagety se zeleninou

  1. Večer dejte do mísy cizrnovou mouku a vodu. Promíchejte.
  2. Nasekejte cibuli a pórek.Osolte, opepřete a smíchejte se slunečnicovým semínkem.
  3. Jakoukoliv formu pořádně potřete olejem, více je v tomto případě lepší než méně.
  4. Do těstíčka s máčenou cizrnovou moukou přidejte vařené špagety, nasekanou zeleninu se semínky, osolte a pořádně promíchejte.
  5. Tuto hmotu vlijte do formy a zapékejte při teplotě asi 200°C po dobu 40 minut.
  6. Po upečení nechte asi 10 minut ve formě a poté vyklopte na talíř.

Praktické

  • Samozřejmě to nemusí být věnec. Stačí obyčejná dortová forma a nebo trochu vyšší pekáček.
  • Jídlo vhodné na cesty, na piknik, do krabičky.
  • Podávejte podle chuti. Já si dala s kimchi a kysaným zelím.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné apod.)

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny, buď zbylé z oběda nebo různě smíchané, pokud se chcete zbavit otevřených sáčků ve spíži.
  • Podle sezóny přidejte jakoukoliv zeleninu. Cuketu, papriku nebo i houby…prostě jak chcete.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

My děláme zapečený špagety ve špenátu a říkáme tomu červí bábovka:)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Krémová zapečená rýže

V tomto receptu můžete zužitkovat zbylou rýži a obohatit jí prakticky jakoukoliv zeleninou. Výsledkem je lahodný pokrm, na kterém si pochutná celá rodina.

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...