Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagetový věnec

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tento špagetový věnec nemusí být jen ze špaget, pokud máte otevřené sáčky s těstovinami, klidně je smíchejte a uvařte nebo použijte zbytky těstovin z oběda.

Ingredience
  • 150 g cizrnové mouky
  • 450 g vody
  • špagety
  • cibule
  • pórek
  • pepř
  • olivový olej
  • slunečnicové semínko
  • sůl

Diagnóza zněla rakovina 3. stupně. Marcelu čekal klasický postup – chemoterapie, operace a ozařování. Navzdory ...

Jak připravit zapečené špagety se zeleninou

  1. Večer dejte do mísy cizrnovou mouku a vodu. Promíchejte.
  2. Nasekejte cibuli a pórek.Osolte, opepřete a smíchejte se slunečnicovým semínkem.
  3. Jakoukoliv formu pořádně potřete olejem, více je v tomto případě lepší než méně.
  4. Do těstíčka s máčenou cizrnovou moukou přidejte vařené špagety, nasekanou zeleninu se semínky, osolte a pořádně promíchejte.
  5. Tuto hmotu vlijte do formy a zapékejte při teplotě asi 200°C po dobu 40 minut.
  6. Po upečení nechte asi 10 minut ve formě a poté vyklopte na talíř.

Praktické

  • Samozřejmě to nemusí být věnec. Stačí obyčejná dortová forma a nebo trochu vyšší pekáček.
  • Jídlo vhodné na cesty, na piknik, do krabičky.
  • Podávejte podle chuti. Já si dala s kimchi a kysaným zelím.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné apod.)

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny, buď zbylé z oběda nebo různě smíchané, pokud se chcete zbavit otevřených sáčků ve spíži.
  • Podle sezóny přidejte jakoukoliv zeleninu. Cuketu, papriku nebo i houby…prostě jak chcete.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

My děláme zapečený špagety ve špenátu a říkáme tomu červí bábovka:)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.