Zima
Ječmen s houbami pioppini, červenou čekankou a vlašskými ořechy
Tento recept je v Itálii konzumován hlavně na podzim a v zimě, kdy je čekanka nejlepší. Hořká chuť u vás možná hned nevzbudí nadšení, ale funguje to. Určit...
Cyclocybe aegerita – Polnička topolová
V tomto článku bych vám ráda trochu přiblížila tuto vynikající houbu. Používám jí hlavně v zimě a na podzim, i když je to houba, která se v obchodech naléz...
Podzimní šafránová rýže
Rychlé a chutné jídlo, ve kterém se příjemně snoubí sladkost daná dýní, mrkví a cibulí s kyselou chutí citrónové šťávy, pikantností koření a příjemnou koře...
12
13
Pesto z černé kapusty
Černá kapusta je klasická zimní zelenina, velmi typická pro Toskánsko. V poslední době se s ní ale můžete setkat i v českých zahradách a obchodech, bývá ča...
56
Rychlé a syté podzimní saláty na oběd nebo večeři
S nastupujícím chladným počasím si tělo žádá teplá a sytá jídla. Pokud zrovna nemáte čas vařit omáčku nebo péct, zkuste tyto snadné a rychlé zahřívající sa...
Plněné datle
Datle plněné madlí a krémem z misa a tahini s lahodnou posypkou. Rychlovka, která se vám bude hodit na jakékoliv pohoštění nebo jako zdravá svačina.
18
2
Dýňové hromádky
Dýně a čočka jsou dokonalá dvojka – dohromady vytvoří šťavnaté, voňavé hromádky, které zasytí a zároveň zpestří váš jídelníček. Připravte si jednoduchý a c...
Rizoto na balzamiku
Balzamiko není jen kondiment na saláty, ráda ho využívám při vaření, protože varem dostane perfektní nasládlou příchuť. A ta krásně kontrastuje s hořkou če...
12
2
Dýňové spätzle – halušky
Halušky neboli spätzle, tentokrát v podzimním provedení. Jednoduché a poměrně rychlé.
8
6
Dušený fenykl
Fenykl nám všem moc chutná tepelně upravený, jeho chut se změní, je sladší a má krásnou měkkou konzistenci. I vůně je intenzivnější. Recept je jednoduchý a...
Červená čekanka – Cichorium intybus
Červená čekanka – zimní zelenina plná chutí, kterou můžete pěstovat i v květináčích na balkoně! S křupavou konzistencí a hořko-sladkou chutí je skvěl...