Zima
Blog
klub
130
9
Vaříme v elementu VODY (zima) – prohříváme tělo
Zima je ve znamení elementu vody. Které potraviny jsou v zimě vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány podporuje a co je naopak oslabuje?
4
6
Čajot s tempehem
Objevte jednoduché a přitom nečekaně lahodné jídlo, ve kterém se jemnost čajotu spojí s výraznou chutí tempehu. Vzniká tak lehká, voňavá směs, která vás př...
Zdravé recepty
klub
22
6
Onigirazu
Onigirazu je jakýmsi křížencem mezi sushi, onigiri a sendvičem. Sympatické je, že náplní může být nekonečno, záleží jen na naší fantazii a chuti. Navíc se ...
Krémové dezerty
klub
55
15
Teplé pyré na uklidnění
Tento uklidňující, teplý krém je výborný na zahřátí během chladnějších dní, ale skvěle chutná i vychlazený. Skvěle se hodí pro ty, kdo mají oslabený okruh ...
133
15
Biologická zima už je tu!
Biologická zima začíná v půlce listopadu. A protože zima patří k energii vody, jsou v tomto období nejvíce zranitelné ledviny a močový měchýř. Oba orgány j...
22
2
Zapečený talíř
Chuťově vynikající a jednoduché jídlo. Jen navrstvíte jednotlivé vrstvy do formy, dáte do trouby a v mezičase si můžete připravit třeba chutný salátek.
Kimchi Donabe
Jednoduchý recept z jednoho hrnce, který vás krásně zahřeje v chladných dnech.
Pečená hlívová kotleta
Vynikající houbový řízek pečený v troubě. U nás měl úspěch, doufám, že zachutná i vám.
Fialové knedlíky
Chcete zdravé, barevné a netradiční jídlo, které zaujme chutí i vzhledem? Vyzkoušejte fialové batátové knedlíky s tempehem a kimchi – měkké, jemně sladké k...
65
4
Pomerančové bochánky
Jednoduchý a rychlý dezert. který vám díky své vůni a chuti navodí sváteční atmosféru.
Batát z fritézy
Batát jako japonský street food – doma! Představte si křupavou slupku, krémovou dužinu a jednoduchou přípravu v horkovzdušné fritéze. Tento pečený batát je...
30
16
Podzimní nádivka
Podzimní nádivka nebo chcete-li sekaná, která se skvěle hodí k salátům, dipům a podobně. Je výborná i za studena a proto ji můžete připravit i jako jídlo n...