Domů > Magazín Zrnění > Strava

Strava a chování – 2. část

Studie od předního amerického makrobiotického lektora na téma vlivu stravy na jednání člověka, zejména s ohledem na psychické poruchy. Celá esej je výňatkem z knihy Makrobiotický přístup ke zločinnosti (Crime and Diet: The Macrobiotic Approach), vyd. v New Yorku r. 1987. Z anglického originálu „Diet and Behavior“ publikovaného na serveru www.macrobiotics.nl přeložil Honza Jícha. 

Pouze pro členy programu Magazín Zrnění

Prozkoumat

PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?

Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!

Školením bohemista a hispanista, životními zážitky a směřováním spíše dřevorubec, spisovatel, scénárista, písničkář, gelototerapeut, cestovatel, průvodce, gymnaziální profesor, šéfredaktor Zrnění, lektor, překladatel a šťastný otec, který za vše, co je v něm dobré, vděčí kromě rodičů zejména své ženě Kláře.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

4
6

Bulgur

Všechno o oblíbené obilovině, která se dobře hodí právě teď, do jarního jídelníčku. V tomto článku najdete něco o její historii, výrobě, součástí jsou i re...
12

Menu na jarní víkend

Na jarním talíři by neměla chybět čerstvost a pestrost, zelená barva zeleniny, natí, divokých bylin a kyselá chuť. Pojďme si představit, uvařit a s chutí s...
9

Divoké byliny – recepty

Receptů z divokých bylin není nikdy dost. A zvlášť když kolem nás je spousta takové zeleniny k dispozici a navíc zadarmo.
8
1

Unavená, podrážděná, smutná? Jaké jsou další příznaky deprese a co s tím

Deprese je jednou z nejběžnějších duševních onemocnění. Rizikem, které přináší je nerozpoznání onemocnění. A tak se daný člověk utápí sám v nepochopených p...
5
2

Genmaicha – japonský popkornový čaj

Možná ho už znáte, možná ho už pijete. Pokud ne, napravte to. Sedněte si v klidu, zavřete oči a vychutnávejte si tento lahodný a voňavý čaj. Možná už nebud...

Ostro kyselá pikantní polévka

Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.