Zaujala mě diskuse pod prvními recepty na makové mléko a pudink. Někdo psal, že se mu pudink srazil, tak jsem slíbila učinit další pokus. Po výletě nám zbyly hrušky, které bylo potřeba zpracovat, tak jsem spojila další makové pokusy právě s nimi a výsledek je opět velmi chutný a ani tentokrát se nic nesrazilo. Co u vás?
Ingredience
pro 8 misek
  • 1 litr makového mléka
  • 4 hrušky
  • 1 hrnek vody
  • špetka soli
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • špetka skořice
  • osladit můžete rovnou při vaření slade podle chuti (bezlepkáři sirup)  cca 2 lžíce sladu nebo uvařit bez oslazení a polít při podávání sladem či sirupem podle nálady

 

Postup

  1. Připravíme si mističky na nalití hotového pudinku.
  2. Omyjeme hrušky a nakrájíme na větší kostky.
  3. Hrušky dáme vařit do hrnku vody spolu se špetkou soli. Vaříme cca 8 minut do změknutí.
  4. Studené makové mléko rozmícháme metličkou se škrobem, aby v něm nebyly žádné hrudky.
  5. Mléko se škrobem přilijeme k vařícím se hruškám a mícháme na mírném plameni do zhoustnutí pudinku.
  6. Ve stejnou chvíli můžeme přidat slad či sirup, pokud nám sladkost hrušek nestačí.
  7. Když má pudink požadovanou hustotu, přelíváme ho do připravených mističek.

Obměna

Místo škrobu můžeme použít kuzu, bude to pak ještě zdravější a pro mě i chutnější dezert. Do pudinku můžeme přidat místo skořice jiné koření jako je vanilka, badyán nebo citrónová kůra.

Praktickédezert hrusky v makovem pudinku II

Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.

Našim dětem chutnal pudink i bez oslazení, návštěvě jsme pudink vyklopili na talířek (pozor, nedrží tak úplně tvar) a zalili javorovým sirupem a ozdobili praženými mandlemi. Moc jim chutnalo.

Děti

Dávala bych dětem cca od 1,5 roku. Pokud už běžně konzumují pudinky, mléka apod., pak není co řešit a mohou i tento makový.

4 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

    • Mě hned padla do oka a říkala jsem si, že ty naše svačinky jsou focené pořád ve stejných miskách z Ikei, že to chce změnu 🙂 Tak jsem ráda, Jani, že se líbí 🙂

  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKulatozrnná rýže s lotosovým semínkem
Další článekVladimír Kafka: Mě baví život! (I. část)