Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Hrušky v makovém pudinku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Zaujala mě diskuse pod prvními recepty na makové mléko a pudink. Někdo psal, že se mu pudink srazil, tak jsem slíbila učinit další pokus. Po výletě nám zbyly hrušky, které bylo potřeba zpracovat, tak jsem spojila další makové pokusy právě s nimi a výsledek je opět velmi chutný a ani tentokrát se nic nesrazilo. Co u vás?

Ingredience
pro 8 misek
  • 1 litr makového mléka
  • 4 hrušky
  • 1 hrnek vody
  • špetka soli
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • špetka skořice
  • osladit můžete rovnou při vaření slade podle chuti (bezlepkáři sirup)  cca 2 lžíce sladu nebo uvařit bez oslazení a polít při podávání sladem či sirupem podle nálady
 

Roky jsem se potýkala s migrénami, oslabenou imunitou, trávicími potížemi. Od 45 let jsem začala nenápadně tloustnout...

Postup

  1. Připravíme si mističky na nalití hotového pudinku.
  2. Omyjeme hrušky a nakrájíme na větší kostky.
  3. Hrušky dáme vařit do hrnku vody spolu se špetkou soli. Vaříme cca 8 minut do změknutí.
  4. Studené makové mléko rozmícháme metličkou se škrobem, aby v něm nebyly žádné hrudky.
  5. Mléko se škrobem přilijeme k vařícím se hruškám a mícháme na mírném plameni do zhoustnutí pudinku.
  6. Ve stejnou chvíli můžeme přidat slad či sirup, pokud nám sladkost hrušek nestačí.
  7. Když má pudink požadovanou hustotu, přelíváme ho do připravených mističek.

Obměna

Místo škrobu můžeme použít kuzu, bude to pak ještě zdravější a pro mě i chutnější dezert. Do pudinku můžeme přidat místo skořice jiné koření jako je vanilka, badyán nebo citrónová kůra.

Praktické

Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.

Našim dětem chutnal pudink i bez oslazení, návštěvě jsme pudink vyklopili na talířek (pozor, nedrží tak úplně tvar) a zalili javorovým sirupem a ozdobili praženými mandlemi. Moc jim chutnalo.

Děti

Dávala bych dětem cca od 1,5 roku. Pokud už běžně konzumují pudinky, mléka apod., pak není co řešit a mohou i tento makový.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

A opět parádní miska/pohárek na pudink :-), kochám se i tím :-). Krásný den, J.

Jak si můžu vyrobit nakové mléko?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.

Reveňová bublanina

Rebarborový jahleník je příjemný osvěžující dezert, který hravě nahradí běžný moučník. Neobsahuje mouku, vejce ani cukr. Je přirozeně bezlepkový a velmi ch...

Třešňová buchta pro lenochy

Na téhle buchtě mě baví, že všechno dám do jednoho pekáčku, strčím do trouby a víc se moc nestarám. Šetřím čas i nádobí. A výsledek je skvělý dezert bez cu...
11
5

Nepečený jablečný dort s rybízem

Jestli něco osvěží víc než zmrzlina, tak je to tenhle dort. Jako jako dítě jsem ho milovala a dnes si ho užíváme ve zdravější variantě bez cukru a bez lepk...

Kokosový pohár s tapioka perličkami

Mléčná rýže byla můj oblíbený dezert před změnou jídelníčku. Tenhle dezert ji nejen nahradí, ale dokonale předčí. Když ho v létě podáte pěkně vychlazený, u...