Zaujala mě diskuse pod prvními recepty na makové mléko a pudink. Někdo psal, že se mu pudink srazil, tak jsem slíbila učinit další pokus. Po výletě nám zbyly hrušky, které bylo potřeba zpracovat, tak jsem spojila další makové pokusy právě s nimi a výsledek je opět velmi chutný a ani tentokrát se nic nesrazilo. Co u vás?

Ingredience
pro 8 misek
  • 1 litr makového mléka
  • 4 hrušky
  • 1 hrnek vody
  • špetka soli
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • špetka skořice
  • osladit můžete rovnou při vaření slade podle chuti (bezlepkáři sirup)  cca 2 lžíce sladu nebo uvařit bez oslazení a polít při podávání sladem či sirupem podle nálady

 

Postup

  1. Připravíme si mističky na nalití hotového pudinku.
  2. Omyjeme hrušky a nakrájíme na větší kostky.
  3. Hrušky dáme vařit do hrnku vody spolu se špetkou soli. Vaříme cca 8 minut do změknutí.
  4. Studené makové mléko rozmícháme metličkou se škrobem, aby v něm nebyly žádné hrudky.
  5. Mléko se škrobem přilijeme k vařícím se hruškám a mícháme na mírném plameni do zhoustnutí pudinku.
  6. Ve stejnou chvíli můžeme přidat slad či sirup, pokud nám sladkost hrušek nestačí.
  7. Když má pudink požadovanou hustotu, přelíváme ho do připravených mističek.

Obměna

Místo škrobu můžeme použít kuzu, bude to pak ještě zdravější a pro mě i chutnější dezert. Do pudinku můžeme přidat místo skořice jiné koření jako je vanilka, badyán nebo citrónová kůra.

Praktickédezert hrusky v makovem pudinku II

Skladujte v chladu a během dvou dní zkonzumujte.

Našim dětem chutnal pudink i bez oslazení, návštěvě jsme pudink vyklopili na talířek (pozor, nedrží tak úplně tvar) a zalili javorovým sirupem a ozdobili praženými mandlemi. Moc jim chutnalo.

Děti

Dávala bych dětem cca od 1,5 roku. Pokud už běžně konzumují pudinky, mléka apod., pak není co řešit a mohou i tento makový.

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

    • Mě hned padla do oka a říkala jsem si, že ty naše svačinky jsou focené pořád ve stejných miskách z Ikei, že to chce změnu 🙂 Tak jsem ráda, Jani, že se líbí 🙂

  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKulatozrnná rýže s lotosovým semínkem
Další článekVladimír Kafka: Mě baví život! (I. část)