Domů Téma Kombu

Kombu

Jak začít s luštěninami (kolik, jak a s čím, aby nenadýmaly)

Nebojte se luštěnin! Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit, s čím kombinovat a kolik jich sníst, aby...

Mořské řasy – jaké jsou jejich druhy a jak je využít...

Mořské řasy jsou právem nazývány přírodním multivitaminem. Obsahují totiž 10-20x více minerálních látek než zelenina, a to s velmi dobrou vstřebatelností. Krom toho také...

Sladká zelenina v miso omáčce s quoinoou

Rychlé a flexibilní jídlo, které se skvěle hodí jako snídaně, oběd nebo večeře. Stačí vše dát do hrnce, přivést k varu a ztlumit a...

Zeleninová Dashi polévka

Dashi vývar se hodí jako skvělý základ do polévky. Má silnou chuť, proto stačí přidat jen dva druhy zeleniny, trochu soli, tofu a máte...

Vegetariánské Dashi

Pravý Dashi vývar se vaří z řasy Kombu a sušených vloček tuňáka. Tento vývar je v Japonsku velmi oblíbený a díky řase Kombu obsahuje...

Nishime – zelenina vařená ve vrstvách

Nishime je velmi jednoduchý a energeticky nejvyváženější způsob úpravy zeleniny. Východní medicína jej považuje za léčivý a doporučuje ho používat klidně denně.

Zeleninový vývar

Vývar se dnes tak málo používá, že pro mladé ženské je to prostě pořád záhada. Co se tam dává, co se tam nedává, horkou...

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?