Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Čočkový salát

Uvařeno

Největší motivací pro mě bylo cítit se dobře, chtěla jsem se mít víc ráda a věděla jsem, že nezdravým jídlem svému tě...

Jedná se o ideální jídlo na cesty. Pokud nevynecháte kapii, voní jako utopenci.

Ingredience

  • 500 g čočky namočit den předem
  • 2 cibule
  • 2 kapie čerstvé – možno vynechat
  • Kmín, bobkový list, libečková nať
  • Umeocet, jablečný nebo vinný ocet

Postup

  1. Čočce vyměníme před vařením vodu tak, aby byla potopená, dáme vařit a vaříme cca 30 min s řasou Arame, lžičkou kmínu, bobkovým listem a libečkem. Když je uvařeno, vyjmeme bobkový list.
  2. Cibuli a kapii nakrájíme nadrobno. Vmícháme do horké čočky, přidáme 3 lžíce umeocta a 3 lžíce jablečného nebo vinného octa.
  3. Přendáme ještě horké do šroubovacích sklenic, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pak skladujeme v lednici max. týden, doporučuji jíst až na druhý den, aby se salát uležel.
  4. Vhodné na cesty s polentou, rýží nebo těstovinami a samozřejmě nějakou zeleninou. U nás doma chutná i dětem.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář