Jedná se o ideální jídlo na cesty. Pokud nevynecháte kapii, voní jako utopenci.
Ingredience
- 500 g čočky namočit den předem
- 2 cibule
- 2 kapie čerstvé – možno vynechat
- Kmín, bobkový list, libečková nať
- Umeocet, jablečný nebo vinný ocet
Postup
- Čočce vyměníme před vařením vodu tak, aby byla potopená, dáme vařit a vaříme cca 30 min s řasou Arame, lžičkou kmínu, bobkovým listem a libečkem. Když je uvařeno, vyjmeme bobkový list.
- Cibuli a kapii nakrájíme nadrobno. Vmícháme do horké čočky, přidáme 3 lžíce umeocta a 3 lžíce jablečného nebo vinného octa.
- Přendáme ještě horké do šroubovacích sklenic, zavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Pak skladujeme v lednici max. týden, doporučuji jíst až na druhý den, aby se salát uležel.
- Vhodné na cesty s polentou, rýží nebo těstovinami a samozřejmě nějakou zeleninou. U nás doma chutná i dětem.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Buďte první, kdo napíše komentář