PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?
Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!
Zrnění má už od počátku své existence stále stejné heslo na štítě: makrobiotika, křesťanství, příroda, inspirace. Zejména první dvě položky jsou svým způsobem provokace, neboť takto těsně vedle sebe se nevyskytují moc často, a když, tedy spíše na rovině konfrontace a nesmiřitelnosti. V tomto čísle proto chceme konečně tít do živého a vyslovit se jasně k tomu, čím v posledních letech naplňujeme své životy a co se zdá rezonovat i ve velké části našeho čtenářstva.
Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!
Mouka T2 je také super. Dělám z ní placky jako piadina romagnola, i chlem. Lievito madre krmim moukou T 1. Méně lepku mají mouky ze starých odrůd pšenice. To bude já sáčku psáno jako GRANI Antichi. Jsou to výborné a kvalitní mouky. Jen pečivo z nich není tak nadýchané a okaté. Ty okaté chleby co se tak často vidí na sociálních sítích, jsou z velké části že “silné”mouky. Jako Manitoba, rafinované mouky 0 a 00. Jsou označeny číslem sily W 280-350. Jsou bohaté na lepek, dobře se s nimi pracuje. Tyhle mouky vůbec nekupuju. Senatore cappelli je vynikající, tu používám hlavně na domácí těstoviny.
Jsem moc ráda, že jsem koupila. Vzala jsem i T2 a pak jemnou semolinovou na tvoji stredomořskou bagetu, senatore capeli. Ta ale s žitnym kvaskem moc nekamaradí, což mě vůbec neodradilo a dnes jsem založila/překrmila žitný kvásek na lievito madre, snad se podaří. Moc bych chtěla zkusit i jiné italské dobroty z lievito madre. Zkouším tyto mouky taky ze zvědavosti, jestli jsem četla správně, měly by mít menší obsah lepku,tudíž lépe pro střeva, chci si vyzkoušet, jak na mě budou působit. Taky mladší dcera sabotuje všechno celozrnné,všechno,co vypadá jinak,než bílé pečivo odmítá,kromě mého žitného chleba. Tak jsme dnes udělala palačinky z T1 a letěla na ně jako vosa😄,tak i kvůli ní.
Komentáře